Tokatköy'e polis baskınıyla yıkım: En az 16 gözaltı

Tokatköy'e polis baskınıyla yıkım: En az 16 gözaltı
İstanbul'un Beykoz ilçesinde kentsel dönüşüm gerekçesiyle başlatılan yıkımlar bu sabah polis eşliğinde devam etti. Biber gazı ve plastik mermi sıkan polis 16 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul'da Beykoz ilçesinin Tokatköy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm uygulamasına karşı hukuki süreç devam ederken zabıtalar ile polis sabah saatlerinde evleri yıkmak için baskın düzenledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında AKP'li belediyenin yaklaşık 238 binayı yıkacağı belirtilmişti. Bu binalardan yaklaşık 110'unun ise geçen aylarda yıkıldığı öğrenildi.

Belediye görevlileri kamyonlarla mahalleye gelerek bazı evleri tahliye etmek istedi. Birgün'de yer alan habere göre, belediye ekiplerini mahalleden kovan halk yola barikat kurdu. Mahallede süren bekleyişin ardından alana çevik kuvvet ekipleri ve TOMA geldi.

beykoz.jpg

Biber gazı ve TOMA'yla müdahale eden polisin bir çocuğu darp ettiği anlar görüntülendi. Polis gazetecileri yaka paça alandan çıkarttı.

HACER FOGGO: "POLİSLER, HUKUKSUZ BİR YIKIM İÇİN BURADA"

Tokatköy'de yaşananları anlatan Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo, "Beykoz'da bugün inanılmaz bir yıkım durumu var. Arkamda gördüğünüz yerde epilepsi hastası iki çocuk var. Polis biber gazı kullandı. Hukuksuz bir yıkım için polisler buraya gelmiş durumda" dedi.

Polis müdahalesiyle ablukaya alınan evin sahibi çatıya çıkarak intihar girişiminde bulundu. Kendisini çatıdan aşağı atmak isteyen yurttaş fenalaştı.

Evlerini tahliye etmemek için çatıya çıkanlara polis plastik mermi sıktı. Polisler girdikleri evde biber gazı da kullandı. 16 kişi gözaltına alındı.

Yurttaşların direnişine karşın mahallede yıkım başladı.

Gündem