Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem oldu

Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem oldu
Tokat dün geceden beri sallanıyor. Bugün 18.11'de Merkez üssü Tokat Sulusaray'da 5.6 büyüklüğünde deprem oldu. Tokat'ta daha sonra peş peşe artçı sarsıntılar yaşandı.

AFAD'ın açıklamasına göre Tokat Sulusaray'da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 18:11'de gerçekleşti.

AFAD "Deprem, Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" açıklaması yaptı.

AFAD sosyal medya hesabı X'ten şu bilgiyi geçti:

ekran-goruntusu-2024-04-18-183225.png

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak duyurdu:

ekran-goruntusu-2024-04-18-183412.png

Bakan Yerlikaya açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." (Kısa Dalga)

Ahmet Ercan: Daha büyük deprem beklemiyorum

Yer Bilimci Ahmet Ercan Halk TV'ye bağlanarak şöyle dedi: "Burası birinci derecede deprem bölgesi değil. Deprem Kuzey Anadolu kırığı üzerinde değil. Çekerek Irmağı'nın ikincil derecedeki kırığın üzerinde olduğunu görüyoruz. Jeofizik sarsıntı konumlarına göre belirlenmiş bir kırık. MTA haritalarında görünmüyor. Bunun bir öncü depremi olmuştu. Bu orta büyüklükte bir deprem. Halkın merak ettiği daha büyük deprem gelçir mi sorusu. Ama bilimsel olarak bunu demek mümkün değil. Ama deneyimlerime bağlı olarak Daha önce bilinmeyen gizli jeofizik kırığının fazla büyük deprem üretmesi beklenmez. Ama AFAD'ın ön görülerine bakmak gerek. Deprem bölgesinin dağlık olduğunu düşünürsek az hasarlı olmasını bekliyorum."

"Can kaybı yok"

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, “Şu anda ekiplerimiz bölgede. Hızlı şekilde durum alıp gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum” dedi. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da can kaybının olmadığını bildirdi.

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde bugün saat 18.11’de 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından saat 18.31’de 3.5 büyüklüğünde bir artçı deprem oldu.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, depremin ardından “Şu anda ekiplerimiz bölgede. Hızlı şekilde durum alıp gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.

Kadim Durmaz: Herhangi bir can kaybı yok

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bazı köylerde minareler yıkılmış. Köylerdeki bazı atıl evlerdin damlarında çökme meydana gelmiş. Herhangi bir can kaybımız yok. Tokat, Kuzey Anadolu Fay hattında bulunuyor. AFAD, Valilik ve belediye eliyle depreme dayanıklı kentler oluşturma noktasında çalışmaların yapılması gerekiyor" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem