UEFA'dan İstanbul'daki taraftarlara taksi uyarısı: Hızlı ve güvenli yolculuk için toplu taşıma kullanın

UEFA'dan İstanbul'daki taraftarlara taksi uyarısı: Hızlı ve güvenli yolculuk için toplu taşıma kullanın
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul'a gelen taraftarlara trafik yoğunluğunu gerekçe göstererek taksi kullanmaktan kaçınmalarını önerdi.

İngiliz ekibi Manchester City ve İtalyan ekibi Inter, bugün İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek.

UEFA, maça yoğun ilgi gösteren taraftarlar için internet sitesinde 7 ve 8 Haziran'da iki farklı seyahat rehberi yayınladı.

UEFA, Uber'in Türkiye'de yasak olduğunu hatırlatırken, taksilerin de stada ulaşmada bir alternatif olabileceğini ancak trafik nedeniyle yolculuğun beklenenden uzun sürebileceğini kaydetti.

Rehberde, stadın çevresindeki yolların kapanacağı gerekçesiyle maç günü taksi kullanılması önerilmedi. UEFA, hızlı ve güvenli bir yolculuk için shuttle otobüsler veya toplu taşıma kullanılmasını önerdi.

Rehberde, diğer günlerde taksilerin taksimetreyle çalıştığı, açılış ücretinin 0,51 avro, kilometre başına ise 0,32 avro ödendiği belirtilerek havalimanında taksi ücretlerinin daha fazla olabileceği kaydedildi.

Bir diğer rehberde ise 'şehirde seyahatin beklenenden daha uzun sürebileceği için taraftarların planlarını buna göre yapmaları ve taksiden kaçınmaları gerektiği' ifade edildi. (Kısa Dalga)

Gündem