Trafik kazası raporuna itiraz edip dedektif gibi çalıştı, bilirkişi hak verdi

Trafik kazası raporuna itiraz edip dedektif gibi çalıştı, bilirkişi hak verdi
Kocaeli'de meydana gelen kazada ehliyetsiz kızının sürücü olarak rapora geçirilmesine itiraz eden baba, rapor aleyhine dava açtı. Bilirkişi, sürücünün başkası olduğunu belirtti.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 15 Aralık 2022'deki kazada 42 yaşındaki Ahmet Aydın yönetimindeki TIR, içinde 20 yaşındaki Feyza Gökgün’ün de bulunduğu araca çarptı.

Kazada, Gökgün dahil araçtaki çocukluk arkadaşları 24 yaşındaki Ayşegül Yılmaz ve Miray Kesici hayatını kaybetti. Gözaltına alınan tanker şoförü Ahmet Aydın tutuklandı.

Olayın ardından hazırlanan kaza raporunda, Ayşegül Yılmaz'ın babasına ait hafif ticari aracı, ehliyeti bulunmayan Feyza Gökgün'ün kullandığı belirtildi.

'Kızımda panik atak var, süremez'

Kaza raporunda bu ifadenin yer almasının ardından Feyza Gökgün’ün babası Gülhan Gökgün, "Ön koltukta oturduğuna bu zamana kadar hiç şahit olmadım. Kızımda panik atak var" diyerek rapora itiraz etti.

Ailenin kazaya ilişkin kamera kayıtlarının incelemesi için verilen teklif, savcılık tarafından reddedildi.

Aracı başkası sürmüş

Aile, avukatları aracılığıyla Karamürsel Cumhuriyet Başsavcılığı’na delil tespit davası açtı.

Bunun üzerine elde edilen görüntülerle hazırlanan bilirkişi raporunda, kazadan önce araçta bulunan kişilerin elbiselerinden yola çıkarak aracı kullanan kişinin Miray Kesici olduğu belirlendi.

Gökgün ailesinin avukatı Samed Sırma, delil tespiti davasıyla kamera kayıtlarına ulaştıklarını, kayıtları savcılık dosyasında sunduklarını belirterek "Bizim harici olarak kendi gözlemlerimizde araştırdığımızda sürücünün Miray Kesici olduğuna kanaat getirdik. Sunduğumuz belgelerle savcı da dosyayı bilirkişiye gönderdiğinde, bizim kanaatine vardığımız sürücü doğrulanmış oldu” dedi.

'Olay açıklığa kavuştuk'

Kazaya karışan sürücü konusunun netlik kazanmasının kendileri için önemli olduğunu anlatan Sırma, şöyle devam etti: “Biz Feyza’nın baştan beri sürücü olmadığı yönünde savcılığa her ne kadar talepte bulunsak da nitekim bu talebimizi doğruladık, raporu bu şekilde değiştirmiş olduk. Ailemiz ilk önce bu olayı açıklığa kavuşturmak adına hareket etmek istiyordu. Bu olayı açıklığa kavuşturduk. Tazminat ve haklarımızı talep etmek için dava sürecine başlayacağız” diye konuştu. (DHA)

Gündem