Trans kadın cinayetinde 'küfür' gerekçesiyle ceza indirimi

Trans kadın cinayetinde 'küfür' gerekçesiyle ceza indirimi
İzmir'de trans kadın cinayetinin yargılamasında mahkeme, zanlıya ceza indirimi yaptı.

İzmir'de 36 yaşındaki Mira Güneş'i öldüren 45 yaşındaki Serdar Gülsoy'ın yargılandığı davada bugün karar çıktı.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın karar duruşması 23 Ocak'ta yapıldı. Duruşmaya tutuklu Gülsoy ile başka suçtan cezaevinde bulunan diğer sanık Turgay Türker SEGBİS'le katıldı. Taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

Sanık avukatları müvekkillerinin beraatini isterken, sanıklar da beraat talebinde bulundu. Savunmaların ardından karar açıklandı.

Heyet, Serdar Gülsoy'u 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Aksi ispatlanamadı ama indirim var

Heyet, ardından aksi ispatlanamayan Serdar Gülsoy'un savunmasına göre Mira Güneş'in Kadir Yüksel'in kendisine küfretmesi nedeniyle 'haksız tahrik' indirimi uygulayıp cezayı 15 yıl hapse çevirdi.

Gülsoy'a 'hırsızlık' suçundan 6 yıl, 'zincirleme olarak başkasına ait bir banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama'dan 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Gülsoy, 'konut dokunulmazlığını bozmak' suçundan beraat etti. Gülsoy, toplam 24 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Turgay Türker de bir suçlamadan ceza aldı, ikisinden beraat etti. Diğer sanık Murat İnceçelik iki suçtan ceza aldı, ikisinden beraat etti.

Ne olmuştu?

Mira Güneş'in Rafetpaşa Mahallesi'ndeki evinden 11 Mart 2021'de kötü kokular gelmesi üzerine komşular kadın ulaşmaya çalışmış, ulaşamayınca yakınlarını aramıştı. Eve girildiğinde trans kadının cesedinin çekyatın içinde olduğu görülmüştü.

İncelemede Güneş'in başına sert cisimle vurularak öldürüldüğü ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlenmiş, üç kişiye dava açılmıştı.

İlk savunmalarında tartışmayı hatırlamadığını söyleyen sanık Serdar Gülsoy, daha sonra trans kadının kendisine küfrettiğini ve tartışma büyüdükten sonra olayın meydana geldiğini iddia etmişti. (DHA)

Gündem