TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınmasına tepkiler sürüyor: Kayyım zihniyeti

TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınmasına tepkiler sürüyor: Kayyım zihniyeti
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına tepkiler devam ediyor. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, “Toplumum yaşam ve sağlık hakkını; emek, demokrasi, insan hakları ve hekimlik değerlerini savunan TTB'nin yanındayız” dedi.

Amed Demokrasi Platformu ve Amed Sağlık Platformu, Tabip Odası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "TTB (irade)me dokunma", “Hekimlik yargılanamaz, susturulamaz” pankartları açılan basın açıklamasında sık sık “Yılgınlık yok direniş var”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

Mezopotamya Haber Ajansında yer alan habere göre, açıklamayı Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan okudu. Darbe hukukuyla yapılan görevden almaların kabul edilemez olduğunu söyleyen Turan, Türkiye’nin uzun süredir evrensel ilke, Anayasa, yasa ve teamüllerini yok sayan bir anlayışla yönetildiğini belirtti. AKP iktidarı döneminde bir ilkin daha yaşandığını ve TTB Merkez Konsey üyelerinin demokrasiye darbe niteliğinde olan bir kararla görevden alındığını ifade eden Turan, “Belediyelere kayyum atandığı, seçilmiş milletvekillerinin hapiste olduğu ve seçilmiş meslek örgütlerinin yöneticilerinin görevlerinden uzaklaştırıldığı rejimler demokratik rejim olarak adlandırılamaz. Bu kayyum uygulamaları, darbe dönemlerinin yöntemidir. Bizler bu kararın neden alındığını biliyoruz. TTB'nin susturulmasına, etkisizleştirilmesine yönelik çabaların yeni olmadığını da biliyoruz. ‘TTB kapatılsın, adı değiştirilsin, yöneticileri tutuklansın’ çağrılarının belirli periyotlarla sürekli gündeme getirilmesi de tesadüf değildi” şeklinde konuştu.

Kayyım zihniyetini kabul etmiyoruz

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi de sendika binasında konuya dair açıklama yaptı. TTB'nin yanında olduklarını ifade eden SES Şube Eşbaşkanı Kaan Taşer, “Bu kararla TTB’ye kayyım atanmıştır. İktidarın tüm baskı ve yıldırma politikalarına karşı SES olarak, yaşama ve yaşatma mücadelesini sürdüren TTB'nin yanındayız! Eşitlik, özgürlük, emek ve demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem