TTB: Tüm hekimleri önlüğünün beyazıyla Çağlayan’a çağırıyoruz

TTB: Tüm hekimleri önlüğünün beyazıyla Çağlayan’a çağırıyoruz
Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 23 Aralık’ta ilk kez hâkim karşısına çıkacak. TTB Merkez Konseyi, “Karanlığa karşı tüm hekimleri önlüğünün beyazıyla Çağlayan Adliyesi’ne çağırıyoruz: Bu davet bizim” açıklaması yaptı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, tutuklu bulunan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın 23 Aralık’ta İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülecek ilk duruşmasına çağrış yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Nursel Şahin, TTB’nin geçmişte birçok örneğe benzer biçimde bugün de iktidarın hedefi olduğunu söyledi. Şahin, “Biz, örgütlülüğümüzden ve mesleğimizden aldığımız güçle bu zorlukların hepsini aşarak geldik. Önümüzdeki engeli de aşacağımızdan, Şebnem hocamızın davasının beraat ile sonuçlanacağından ve Merkez Konseyi’nin bu süreçten aklanarak çıkacağından eminiz. Sesimizi daha gür çıkarmak için herkesi 23 Aralık’ta Çağlayan’a davet ediyoruz” dedi.

TTB Merkez Konseyi II. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ise “Son dönem TTB Merkez Konseyi Başkanımız Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı üzerinden başlatılan algı yönetiminin asıl hedefini iktidar son yaptığı açıklamalarla açıkça ortaya koymuştur. Hedefleri tüm meslek birliklerinin, kendilerinin istediği şekilde hareket etmesi ya da etkisizleştirilmesidir. Bilinmelidir ki; TTB hangi iktidar olursa olsun halkın sağlığı, toplumun yararı için doğruyu söylemekten asla vazgeçmemiştir/ vazgeçmeyecektir” dedi.

TTB Yasası’nda bir değişiklik yapılacaksa, bunun TTB ve tabip odalarının gücünü artıran, yetkilerini genişleten, mesleki bağımsızlığın önündeki engelleri kaldıran bir şekilde olması gerektiğini dile getiren Ökten, “Bunun haricinde yapılacak hiçbir müdahaleyi kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Ökten, şöyle devam etti: “23 Aralık 2022 Cuma günü TTB Merkez Konseyi Başkanımızın tutuklu yargılandığı davada yargı eliyle yürütülmeye çalışılan algı operasyonuna karşı Çağlayan Adliyesi’nde olacağız. ‘Giderlerse Gitsinler’ diyenlere ‘Buradayız ve kötülüğünüzden korkmuyoruz’ demek için tüm hekimleri örgütlerine sahip çıkmaya, Çağlayan Adliyesi’ne çağırıyoruz. Sağlığına, yarınına, demokrasisine sahip çıkacak tüm dost kurumları, emek demokrasi güçlerini, siyasi parti temsilcilerini Çağlayan Adliyesi’ne çağırıyoruz. Karanlığa karşı tüm hekimleri önlüğünün beyazıyla Çağlayan Adliyesi’ne çağırıyoruz: Bu davet bizim…” (Kısa Dalga)

Gündem