TÜBİTAK araştırmacısının ölüm nedeni belli oldu: Siyanür

TÜBİTAK araştırmacısının ölüm nedeni belli oldu: Siyanür
TÜBİTAK’ta başuzman olarak görev yaparken evinde şüpheli bir şekilde ölü bulunan Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar'ın ölüm nedeni belirlendi. Otopsi raporuna göre, Erbahar, siyanür zehirlenmesi nedeniyle öldü.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Malzeme Enstitüsü Sensör Teknolojileri Proje Grubu'nda başuzman araştırmacı olarak görev yapan UNESCO ödüllü Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar'ın (40) İstanbul'un Tuzla ilçesindeki evinde ölü bulunmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Şüpheli ölümdeki sır perdesi iki yıl sonra aralandı.

Sabah gazetesinin haberine göre; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada; TÜBİTAK'ta zehirli gaz sensörleriyle ilgili çalışmalarda bulunan Erbahar'ın önce böcek ilacı, sonra da siyanür içerek yaşamına son verdiği iddia edildi.

Erbahar'ın evinde bulunan ve boşanma aşamasında olduğu eşine hitaben yazdığı değerlendirilen "Seni çok seviyorum" notu ise intihar ihtimalini güçlendirdi. Erbahar'ın notta tam 27 kez 'çok' kelimesini kullanması dikkat çekti.

Savcılık, Dilek Dündar Erbahar'ın evindeki cam kavanozda siyanür bulunduğunu da belirtti.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Dilek Dündan Erbahar'ın eşi Doğan Erbahar, olay günü eşine ulaşamadığını, yakınlarına haber verdiğini ve kayınvalidesinden ölüm haberini aldığını söyledi. Eşinin TÜBİTAK'ta çalıştığını ve her türlü zehirli maddeye erişmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Savcılık, Erbahar'ın intihar sonucu öldüğünü değerlendirerek, dosyayı kapattı. (Kısa Dalga)

Gündem