TÜGİAD Başkanı Çevikel: Benim gibi EYT'li olan iş insanları maaşlarını depremzedelere bağışlasın

TÜGİAD Başkanı Çevikel: Benim gibi EYT'li olan iş insanları maaşlarını depremzedelere bağışlasın
TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, işveren EYT'lilere çağrıda bulundu. Çevikel, bir yıllık emekli maaşlarını depremzede kadınların yararına AFAD'a bağışlamak için işverenlere çağrı yaptı.

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, deprem bölgesindeki sorunlar tamamen bitene kadar desteğe devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Kendisi gibi EYT Yasası ile emekliliğe hak kazanan işverenlere de bir çağrı yapan Nilüfer Çevikel, "Her zaman olduğu gibi depremde de kadınlarımız birçok zorlukla karşı karşıyalar. Bu amaçla; ben bir yıllık emekli maaşımı depremzede kadınların acılarını hafifletmek, mümkünse onlara iş imkanları yaratabilmek için AFAD'a bağışlıyorum. Biliyorum ki benim gibi iş dünyasından birçok isim bu yasa ile emekli oldular. Onları da bu amaçla bağış yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Çevikel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, toplumsal yapının gelişimi için kadınların eğitim, iş hayatı ve siyasete katılmalarının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. (DHA)

Gündem