TÜGVA’dan ortaokul öğrencilerine 'umre' ödüllü kitap okuma yarışması

TÜGVA’dan ortaokul öğrencilerine 'umre' ödüllü kitap okuma yarışması
İzmir'in Bornova İlçesinde bulunan Muharrem Candaş Ortaokulu’nda TÜGVA yetkilisi olarak tanıtan kişiler 'manevi' kitaplardan oluşan bir liste ile yarışma düzenledi. Yarışmanın kazananı öğrenciye ise umre vadedildiği ortaya çıktı.

İzmir'in Bornova İlçesinde bulunan Muharrem Candaş Ortaokulu’na gelen ve kendilerini TÜGVA yetkilisi olarak tanıtan kişiler, ders saatleri sırasında okul yönetiminin izniyle sınıflara girerek öğrencilere TÜGVA’nın 28 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan "Türkiye'nin Kitap Kurtları Yarışıyor" isimli kitap okuma yarışmasının tanıtımını yaptı. Yetkililer, öğrencilere yarışma sonunda birinci olan öğrenciye umre ziyareti vaat etti.

'İlk namaz'

Yarışma kapsamında 5.ve 6. sınıf öğrencilerinden, “İlk namaz, Denizler Altında 20.000 Fersah, Kızıl Elma Neresi?, Tuhaflıklar Asansörü ve Muhteşem Bilim İnsanları” kitaplarını okumaları istenirken, 7.ve 8. sınıf öğrencilerine ise “Çocuk Kalbi, İstiklal Marşı'nın Tarihçesi, Anlamı ve Yorumu, Emanetdar Ayasofya, Evrendeki Son Hazine ve Kudüs'ün İkinci Fethi Selahaddin Eyyübi” kitaplarını okumaları istendi.

'Laik eğitimin bilimsel eğitimin örselenmesini kesinlikle reddediyoruz'

Konuyla ilgili konuşan Eğitim İş 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı, olaya tepki göstererek, laik ve bilimsel eğitimin örselenmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Cangı, “Bakanın açıklamalarından güç alan bu kuruluşlar pervasızca derslere girerek, dersi bölerek izinsiz bir şekilde kendilerinin tanıtımını yapıyorlar. 12-13 yaşındaki çocuklara izinsiz bir şekilde bu işlemi gerçekleştiriyorlar. Biz bunları kesinlikle tasvip etmiyoruz, onaylamıyoruz. Doğrudan bunun karşısındayız. Laik eğitimin bilimsel eğitimin örselenmesini kesinlikle reddediyoruz ve buna karşı mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

'Kitaplar tamamen maneviyata dayalı bilimsellikten uzak'

Öte yandan yarışmada okutulacak kitapların içeriğini de eleştiren Cangı, şunları söyledi:

"Okuma yarışmasında bahsi geçen kitaplar tamamen maneviyata dayalı bilimsellikten uzak. Soyut kavramı bilmeyen çocuklar üzerinde algı yaratmak ve kendi lehleri açısından ileriye dönük bir kişilik oluşmasını sağlamak amacıyla okutulan kitaplar bunlar." (ANKA)

Gündem