TÜİK: Ücretli çalışan sayısı haziran ayında geriledi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı haziran ayında geriledi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), verilerine göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışan ücretli çalışan sayısı haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,3 gerileyerek 14 milyon 925 bin 783 kişi oldu.

TÜİK, haziran ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini bugün açıkladı. Buna göre, ücretli çalışan sayısı sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında bir önceki aya göre yüzde 0,3 azaldı.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2023 yılı haziran ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,8 ve inşaat sektöründe yüzde 1,1 azaldı, ticaret-hizmet sektöründe ise yüzde 0,1 artış gösterdi.

Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 2,2 arttı.

Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 14 milyon 611 bin 38 kişi iken, 2023 yılı haziran ayında 14 milyon 925 bin 783 kişi oldu.

Ücretli çalışan sayısı yıllık bazda sanayi sektöründe 0,4 azaldı

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; haziran ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,4 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 6,9 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,8 artış kaydetti. (ANKA)

Gündem