TÜİK'te bir görevden alma daha: Erdoğan'ın hedefleriyle çelişti iddiası

TÜİK'te bir görevden alma daha: Erdoğan'ın hedefleriyle çelişti iddiası
Türkiye İstatik Kurumu Ulusal Hesaplar Daire Başkanı Cihat Erce İşbaşar, beklenenden kötü gelen ekonomik verilerin ardından görevden alınarak Uluslararası Ticaret İstatistikleri Daire Başkanlığı’na atandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 30 Kasım'da açıklanan 3. çeyrek büyüme verilerine göre, Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte 2020'de Covid-19 pandemisinin zirvesindeki daralmadan bu yana en yavaş şekilde büyüdü.

Yavaşlama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl yapılacak seçimler öncesinde belirlediği ekonomi politikaları hedefiyle çeliştiği için Ulusal Hesaplar Daire Başkanı Cihat Erce İşbaşar görevinden alındı.

TÜİK de başkan da sesizliğini korudu

Bloomberg'ten Beril Akman'ın haberine göre, kaynaklar Başkan Cihat Erce İşbaşar'ın geçen ay bu görevden alınarak, Uluslararası Ticaret İstatistikleri Daire Başkanlığı’na atandığını aktardı. İşbaşar konu hakkında yorum yapmazken TÜİK ise yorum taleplerini cevapsız bıraktı.

İşbaşaran’ın görevden alınması kurumdaki son liderlik değişikliğine işaret ederken geçen yıl Fiyat İstatistikleri Daire Başkanlığı yapan Cem Baş ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun Fiyat İstatistikleri Daire Başkanlığı altında yer alan Tüketici Fiyatları Grup Başkanı Mustafa Teke görevlerinden ayrılmıştı, TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer ise bir yılını doldurmadan görevden ayrılmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem