Tunç Soyer'den adaylık açıklaması: Kılıçdaroğlu aday olmamama şaşırdı

Tunç Soyer'den adaylık açıklaması: Kılıçdaroğlu aday olmamama şaşırdı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soyer yeniden aday gösterilmemesi sorusuna "Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile 2 kez görüştüm aday gösterilmememi şaşkınlıkla karşıladı" dedi.

Şato Kütüphane Bahçesi'ndeki toplantıda 5 yıllık görev süresini değerlendiren Soyer, göreve geldiğinde belediye şirketlerinde 27 bin 271 kişinin çalıştığını, bu sayının bugün 34 bin 239 olduğunu söyledi.

''Kılıçdaroğlu aday olmamama şaşırdı''

Gazetecilerin adaylıkla ilgili sorularını da yanıtlayan Tunç Soyer, "Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile 2 kez görüştüm aday gösterilmememi şaşkınlıkla karşıladı. Ekrem İmamoğlu, benim aday gösterilmemem ile ilgili müdahalesi olmadığını söyledi, ben de inandım" dedi.

Gazetecilerin kendisine ''genel başkanlığa aday olacak mısınız'' diye sorduğunu ifade eden Soyer, genel başkanlığa da açık kapı bıraktı.

''Genel başkanlığa aday olacak mısınız?’ diye soruluyor, bunların hepsi olabilir ama derdim bu değil. Çok şükür evde de yatımız katım olsun diyen ailem yok. Çok tokuz. Biz hep beraber bu memleket için daha ne yapabiliriz onun peşinde koşmaya devam edeceğiz.
Gurur duyacak çok şeyimiz var.
Avrupa’da görevlerimin hepsi bitiyor, tamamı başkanlık ile yürüyen süreçler. Cittaslow’da genel sekreterlik makamıyla devam edeceğim'' dedi. (ANKA)

Gündem