Tuncer Bakırhan: Biz geldiğimizde o tabela yeniden Dersim olarak değişecek

Tuncer Bakırhan: Biz geldiğimizde o tabela yeniden Dersim olarak değişecek
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim çalışmaları kapsamında Dersim’de halk buluşmasına katıldı. Burada konuşan Bakırhan "Biz geldiğimizde belediyemize Dersim ismini yazmıştık ama kayyım o tabelayı kaldırdı. Sizlere söz veriyoruz. Biz geldiğimizde o tabela yeniden Dêrsim olarak değişecek” dedi.

Tuncer Bakırhan'ın, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Dersim'de halk buluşması gerçekleşti. Seyit Rıza Meydanı’nda gerçekleşen buluşmaya DEM Parti Dersim Belediye Eş Başkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak’ın yanı sıra 'Dersim İttifakı' bileşenleri de katıldı.

"O tabela yeniden Dersim olarak değişecek”

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre burada konuşan Bakırhan, "Biz geldiğimizde belediyemize Dersim ismini yazmıştık ama kayyım o tabelayı kaldırdı. Sizlere söz veriyoruz. Biz geldiğimizde o tabela yeniden Dersim olarak değişecek” dedi.

"Utanmadan 'kimseyi ötekileştirmedik' diyorlar"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kimseyi ötekileştirmedik" sözlerine anımsatan Bakırhan, şöyle konuştu: "21 yıldır Alevileri, Kürtleri ötekileştiriyorlar. Erdoğan, Alevilere ‘tür’ diyor. Daha Aleviliğin ne olduğunu bilmiyor. Kürtleri açlıkla, cezaevleriyle ötekileştiriyor. ‘Kadın da olsa çocuk da olsa gözünün yaşına bakmayın, gereğini yapın’ diyor. Bunlar doğamızın, Kürtlerin, yaşamımızın düşmanıdır. Dersim topraklarını HES’lerle doldurdular. Yetmedi, Dersim’ de sermayedarlara 150 tane maden ruhsatı verdi. Doğamızı talan etmek, elimizden almak istiyorlar. İnancımıza, kimliğimize saldırıyorlar. Utanmadan 'kimseyi ötekileştirmedik' diyorlar."

"Gülistan Doku henüz bulunamadı"

Gülistan Doku’nun hala bulunamamasına tepki gösteren Bakırhan, “Bir gün yönetim olduğumuzda onların katlettikleri, yok ettikleri, kaybettikleri her şeyin hesabını soracağız. Dersim’in dört bir tarafı kameralarla dolu ama Gülistan Doku henüz bulunamadı, akıbetini bilmiyoruz. Yargı eliyle ‘Kürdü öldürmek, kaybetmek, Kürde zulmetmek, köyünü yakmak, faili meçhul cinayetler uygulamak cezasızdır’ diyorlar. Peki bu Kürt halkı, ezilenler bunu görmeyecek mi?" diye konuştu.

Dersim İttifakı’na değinen Bakırhan, “Bu ittifakta emeği geçen, katkısı olan bütün arkadaşları saygıyla selamlamak istiyorum. Bu ittifak sadece bir seçim ittifakı değil, talana karşı bir ittifaktır. Devrimci kimliğinin bir ittifakıdır. İnanıyorum ki bu ittifak Dêrsim’i ittifaklar konusunda Türkiye’de önemli bir model yapacaktır" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem