Tuncer Bakırhan: Bizler çağdaş Hazreti Hüseyin'leriz

Tuncer Bakırhan: Bizler çağdaş Hazreti Hüseyin'leriz
DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, "Bizler bugün Yezit'lerle, Muaviye anlayışıyla mücadele eden bir geleneğin temsilcileriyiz" dedi.

Kısa Dalga - Muharrem orucunun tamamlanmasının ardından İstanbul Küçükçekmece'deki Garip Dede Cemevi ve Kültür Merkezi'nde aşure lokması pişirildi. Artı Gerçek'in haberine göre DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan törende bir konuşma yaptı. "Hazreti Hüseyin ve yoldaşları biat etmediği için, haksızlığı kabul etmedikleri için katledildiler" diyen Bakırhan şöyle konuştu:

Organize katliamlar

"Bizler bugün Alevi canlar başta olmak üzere çağdaş Hazreti Hüseyin'leriz. Bizler bugün Yezit'lerle, Muaviye anlayışıyla mücadele eden bir geleneğin temsilcileriyiz. Her zaman Hazreti Hüseyin ve yoldaşları gibi hakkı ve hakikati savunmaya devam edeceğiz.

Çağımızın Yezitleri hala adaleti, hakkı, hukuk tanımıyorlar. Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Gazi'de birçok Alevi katliamının altına imza attılar. Bakın Alevilerin katledildiği hiçbir katliam tam olarak aydınlatılamadı, aydınlatılmadı. Bu katliamların tamamı emin olun ki örgütlü, bilinçli, organize katliamlardır. Bu katliamlar karşısında Hazreti Hüseyin duruşuna ihtiyaç vardır. Bizler, DEM Parti olarak kendimizi Hazreti Hüseyin'in duruşuna sahip bir parti olarak tanımlıyoruz. Hüseyini duruşu sergilemek, tüm kesimlerle birlikte omuz omuza mücadele etmek gibi bir sorumluluğumuz var." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem