Tuncer Bakırhan İstanbul iddialarına cevap verdi: Hiçbir problem yok

Tuncer Bakırhan İstanbul iddialarına cevap verdi: Hiçbir problem yok
DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş’ın evrakları Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yetiştirilemediği için partinin, İstanbul adayı çıkaramadığı iddialarına Tuncer Bakırhan'dan yanıt geldi. Bakırhan, başvuruların yapıldığını ve hiçbir problemin olmadığını ifade etti.

DEM Parti'nin evrakları yetiştiremediği için İstanbul’da Meral Danış Beştaş’ı aday gösteremediği iddia edildi.

Saat 17.00’a kadar YSK’ya başvuru yapması gereken partinin E-5 otoyolundaki trafik kazası sebebiyle evrakları yetiştiremediği ileri sürüldü.

İddilara ilişkin DEM Parti'nin resmi X hesabından yapılan açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" denildi.

Bakırhan: Hiçbir problem yok, biz başvurularımızı yaptık.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, KRT TV'de iddilara ilişkin konuştu.

KRT TV'den İnan Demirel'in sorularını yanıtlayan Bakırhan söz konusu iddilara ilişkin "Spekülasyonlar yapılıyor. Ben de yayına gelmeden arkadaşlarımızla görüştüm. Hem Merkezi Seçim Komisyonunda'daki yetkililerle hem de İstanbul'daki arkadaşlarla görüştüm, hiçbir problem yok. Biz başvurularımızı yaptık, aday listelerimizi verdik. Yani bu konuda kafasında en ufak şüphesi olanlar seçim kurulunu vereceği kararı bekleyebilirler.
Bizim cepheden herhangi bir problem yok. Zamanında adaylarımızın listesini Seçim Kuruluna ulaştı" dedi.

"Herhangi bir problem yok"

Demirel'in DEM Parti milletvekili Celal Fırat'ın "Evraklar eksik kaldığı için bunları yetiştirirken başvuruya 1 dakika geç kalındı" açıklamasını hatırlatması üzerine Bakırhan "Ben öyle bir şey duymadım, tam tersine bizim genel merkezin yaptığı bir açıklama vardı. Celal vekil neye dayanarak söylemiş onu çok bilmiyorum ama belli ki onun anlatımında da evraklar teslim edilmiş diyor. Biz il örgütümüzde de konuştuk, evrakları teslim eden arkadaşımızla da konuştuk herhangi bir sorun olmadı. Dediğim gibi bu konuyla ilgili herhangi bir problem yok" diye cevap verdi.

İddiaya göre Meral Danış Beştaş’ın adaylığını Esenyurt ilçe seçim kuruluna yapmak isteyen DEM Parti, evrakları 17.01’de sisteme girdiği için başvuru kabul edilmedi.

Konuya ilişkin Halk TV'ye açıklamalarda bulunan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, geç başvuru konusunda bir kaza olduğunu, konuya ilişkin İstanbul İl Seçim Kurulu ile görüşmelerin devam ettiğini bildirmişti. (Kısa Dalga)

Gündem