Tuncer Bakırhan'dan muhalefete çağrı: Kaçak seçmenle gasp edilmek istenen halk iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz

Tuncer Bakırhan'dan muhalefete çağrı: Kaçak seçmenle gasp edilmek istenen halk iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bazı illerde taşıma seçmenle sonucun değiştirildiğini söyledi. "Büyük emek ve mücadele ile kazandığınız belediyeleri kaçak seçmenle gasp etmek istiyorlar" diyen Bakırhan mıhalefeti ve demokratik kamuoyunu bu haksızlığın karşısında durmaya çağırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, dün gerçekleşen seçimlerin ardından, Bitlis, Şırnak ve Kars'ta seçmen iradesinin yok sayıldığı yolların izlendiğini ifade etti.

Bakırhan sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda bu üç ili sayarak "Büyük emek ve mücadele ile kazandığınız belediyeleri kaçak seçmenle gasp etmek istiyorlar" dedi.

"Mücadelemizin yüzü akı Şırnak halkı sonuç ne olursa olsun her daim sizinle gurur duyuyoruz . Şırnak’ta 6541 kaçak seçmene karşı kazanan direngen Şırnak kentidir" diyen Bakırhan Şırnak halkının iradesine sahip çıktığını söyledi.

"Kentimizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz"

"Kimse resmi yalanlara kanmasın" diyen Bakırhan dışarıdan getirilen kayıtdışı seçmenler için "'Sen nerelisin?' diye sorduğumuzda bize cevap bile veremeyenlerin oylarıyla kentimizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. 'Sen nerelisin' sorusu sömürgeci anlayışa vurulan bir tokattır. Her tutanak teker teker inceleniyor, Şırnak halkı kazanmıştır. Dünden beri ayakta olan Şırnak halkına selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Her biji Şirnex" ifadelerini kullandı.

"Yasal itirazlarımız sürüyor ve Bitlis’i bırakmayacağız"

Bakırhan, Bitlis için de şunları kaydetti: "Adaletin, irfanın, kültürün kalbi Bitlis’te büyük bir zafer kazandık. Kaçak seçmen hilesi ve oylarımızın iptal edilmesi halk iradesine darbedir. Bu darbeyi ret ediyoruz. Yasal itirazlarımız sürüyor ve Bitlis’i asla irade gaspçılarına bırakmayacağız."

"Kars sonucu ne olursa olsun bizimdir"

Kars'ta dışarıdan 3.842 seçmen getirildiğini ifade eden Bakırhan "Kaçak seçmenle kazandıklarını düşünenler Kars halklarının vicdanında mahkum edilmiş, mağlup edilmiştirler. Kars’ta oranın seçmeni olmayan haram seçmenleri bir tarafa bırakıldığında 1386 oyla kazanmış oluyoruz. Kars sonucu ne olursa olsun bizimdir. Kars ya me ye. Kimse bize yenilgiyi dayatamaz. Her türlü hukuki ve siyasi mücadelemizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Muhalefeti halk iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz"

Bakırhan açıklamasını şu çağrı ile sonlandırdı: "Demokratik kamuoyu ve muhalefeti kaçak seçmenle gasp edilmek istenen halk iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Açık şekilde ifade edelim; başta Şırnak, Bitlis ve Kars olmak üzere onlarca kentte kaçak seçmenle kazandığını düşünen yönetimler meşru değildir. Herkesi halk iradesine saygı göstermeye davet ediyoruz!" (Kısa Dalga)

Gündem