Tuncer Bakırhan'ın Kürtçe selamına Devlet Bahçeli ve Özgür Özel yorumu

Tuncer Bakırhan'ın Kürtçe selamına Devlet Bahçeli ve Özgür Özel yorumu
DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Meclis'te konuşmasına Kürtçe selamla başladı. Devlet Bahçeli: "Böyle şey olmaz." derken, Özgür Özel ise Bakırhan'ı tebrik etti.

DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 2024 Bütçe görüşmelerine, halkı ve cezaevlerinde bulunan tutsakları Kürtçe selamlayarak başladı.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da, Bakırhan'ı, "Bu konuştuklarınızın bir de Türkçe açıklamasını istiyoruz Meclis olarak. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi, burada Türkçe konuşulacak. Resmî dilimiz Türkçe olduğu için Türkçe konuşulmasını bekliyoruz, sizden de arkadaşlarımız adına Türkçesini istiyoruz." biçiminde uyardı.

Bütçe görüşmelerinin ardından, basın mensupları, Bakırhan'ın Kürtçe selamına ilişkin MHP Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e mikrofon uzattı. Bahçeli, "Böyle şey olmaz." derken, Özel de Bakırhan'ı tebrik etti.

Bahçeli: "Zihinlerinde ne varsa dökmeye çalışıyorlar"

Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Bazıları bunu hoş görülebilir. Ama AYM Başkanı ve değerli üyelerinden bundaki konuşmanın ruhundan hareketle Türkiye'ye sahip çıkmalarını tavsiye ederim. Kendilerine bu konularda daha dikkatli sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum. Konunun gittikçe yaygınlaştığı AYM tavrı sebebiyle de birçok kesimin şımardığı görülmüştür. Buna dikkat etmek lazım. Bu konuşma bize göre kabul görmedi ama onlar keçeyi suya atmışlar. Çıkacağı yeri taşladıkları için zihinlerinde kursaklarında ne varsa dökmeye çalışıyorlar."

"Böyle şey olmaz"

Numan Kurtulmuş'u da eleştiren Bahçeli, "Meclis Başkanı'nın Kürtçe sözleri dinledikten sonra 'Türkçe'ye tercüme edin' cümlesi ise AYM Başkanı kadar yanlış bir tutum olmuştur. Böyle şey olamaz." diye konuştu.

Özgür Özel: "Tebrik ederim"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, "Performansı gayet iyiydi. Hem heyecanlı hem hazırlıklı gelmiş hem de kitlesine moral veriyor. Tebrik ediyorum." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Gündem