Türk Hava Yolları'ndan personele yüzde 20 zam

Türk Hava Yolları'ndan personele yüzde 20 zam
Geçen yılın ilk 6 ayında yüze 50'ye yakın zam yapan Türk Hava Yolları (THY), personel maaşlarını yüzde 20 artırdı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 90'ıncı yıllarına başarılarla başladıklarını, başarıda çalışanların payı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Bolat, insan kaynakları başkanlığına gelen geri bildirimler doğrultusunda, Hava-İş Sendikası'yla uzun süredir yürütülen görüşmelerin başarıyla sonuçlandığını, ek protokol imzalandığını ifade etti.

Şirketin açıklamasında da şu detaylara yer verildi: "Türk Hava Yolları ile Hava-İş sendikası arasında imzalanan ek protokolle; 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne göre yüzde 16,4 (enflasyon + yüzde 1) oranında yapılacak olan ücret artışının yüzde 20 olarak yapılmasına; memur, uzman ve mühendis iş gruplarındaki unvanların çeşitlendirilmesine; memur, uzman ve mühendis şeflerimiz için farklılaşan şeflik tazminatlarının eşitlenmesine ve artırılmasına; refakatçi ve saatlik mazeret izinlerinin tanımlanmasına; iş, uçuş tazminatları kademelerinin yeniden düzenlenmesine ve tüm kademeler arası geçiş sürelerinin 2 yıl olarak güncellenmesine; sosyal yardım kalemlerinde enflasyon artışına ek olarak iyileştirmeler gerçekleştirilmesine; hamile idari izinli uçuş çalışanlarının ücretlerinde personel lehine düzenleme yapılmasına karar verildi." (DHA)

Gündem