Türk-İş Genel Başkanı Atalay, asgari ücret için Erdoğan'la görüştü: Talep ettiğimize yakın rakam olacağını umut ediyorum

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, asgari ücret için Erdoğan'la görüştü: Talep ettiğimize yakın rakam olacağını umut ediyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Türk-İş Başkanı Atalay, "Talep ettiğimize yakın rakam olacağını umut ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısının ardından AKP Genel Merkezi'nde TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile bir araya geldi.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan Atalay, "Perşembe gününü bulmadan bir neticeye varacağımızı umut ediyorum. Taleplerimizi, geldiğimiz noktayı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ilettim. Belli bir noktaya geldik" diye konuştu.

Basın mensuplarının, 10 bin lira ile 12 bin lira arasında bir rakamın telaffuz edildiğini yönündeki sorusu üzerine Atalay, "Onları söylemenin bir anlamı yok. Ben konuştuktan sonra bir daha ne işçi ne TÜRK-İŞ konuşur. Kendimi de sizi de sıkıntıya sokacak, mahcup edecek bir şey söylemeyeyim. Arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Yarın ya da en kötü çarşamba günü belli bir yere varırız." dedi.

Ergün Atalay, daha sonra Bakan Vedat Işıkhan'la görüşmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na gitti. Atalay'ın 20 Haziran Salı günü saat 10.30'da Bakan Işıkhan'la bir görüşme daha gerçekleştireceği ifade edildi. (DHA)

Gündem