Türk Metal-Sen’den Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt’a Emek Dostları Ödülü

Türk Metal-Sen’den Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt’a Emek Dostları Ödülü
Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası 17. Olağan Genel Kurulu’nun ilk toplantısı Ankara’da gerçekleşti. Genel Kurulun ilk toplantısı sonrası 5’inci Emek Dostları Ödül Töreni yapıldı. Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt’a Emek Dostu ödülü verildi.

Türk Metal Sendikası 17. Olağan Genel Kurulu Ankara’da bulunan Anadolu Hotels Esenboğa Thermal Konferans Salonu’nda düzenlendi. Genel kurula Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin, Türk İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Türk Metal-Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, şube başkaları ile metal işçileri ve üyeler katıldı.

Ödül töreninin açılışında konuşan Kavlak, “Burada ödül verdiğimiz tüm dostlarımız her zaman haktan, hukuktan ve emekçilerden yana oldular. Bu yüzden lütfen bu ödülü bize Türk Metal-Sen değil ‘Nasırlı elleriyle avuçlayan metal emekçileri verdi’ desinler” dedi.

İlk kez 2018 yılında verilmeye başlanan Emek Dostları Ödül Töreni’nin beşincisi genel kurulun ardından düzenlendi. Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt’a da Emek Dostu ödülü verildi.

Emek Dostları ödülü verilen diğer isimler işe şunlar:

Muharrem Aslıyüce, Rahime Akdoğan, Prof. Dr. Zeki Erdut, Prof. Dr. Metin Kutal, Asilbek Nuralin, Kemal Özkan, Sadettin İnan, Hazal Ateş, Orhan Uğuroğlu, Selçuk Tepeli, Adem Altan, Fulya Öztürk, Mehmet Akif Ersoy, Prof. Dr. Naci Görür, maden işçileri ve TOFAŞ işçileri. (Kısa Dalga)

Gündem