Türkiye Kamu-Sen: Memur maaşına yüzde 58 artı 10 zam yapılmalı

Türkiye Kamu-Sen: Memur maaşına yüzde 58 artı 10 zam yapılmalı
Memur maaşlarına en az yüzde 58,46'lık zam yapılması çağrısında bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci emekliye de 8 bin liralık seyyanen zam yapılmasını istedi.

Memur, emekli ve asgari ücret zamları ocak ayında belli olacak. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı yazılı açıklamayla, memur ve memur emeklilerine yönelik taleplerini açıkladı.

Kahveci, memur maaşlarının en az yüzde 58,46'lık yeniden değerleme oranı kadar artırılması ve üzerine yüzde 10 refah payı eklenmesi çağrısında bulundu. Kahveci, emekliye de 8 bin liralık seyyanen zam yapılmasını istedi.

'Memur ve emeklilere nefes aldırılmalı'

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan teklif çerçevesinde yapılacak düzenlemelerle kamu çalışanlarının ve emeklilerin sorunlarının en aza indirilmesi gerektiğini bildiren Kahveci, şunları söyledi:

"Bu çerçevede, enflasyon beklentilerinin bile gerisinde kalan memur maaş zamlarının güncellenerek hiç olmazsa kamunun kendi alacaklarına yapmayı planladığı zam oranı olan yüzde 58,46 yeniden değerleme oranı kadar artış yapılması sağlanmalı, bunun üzerine de yüzde 10 oranında bir refah payı verilerek memur ve emeklilere nefes aldırılmalıdır."

'Birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergeleri 3600'e yükseltilmeli'

"Emekli maaşlarındaki adaletsizliğin giderilmesi adına 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin emekli maaşlarına da dahil edilmesi sağlanmalıdır. Bunlara ek olarak verilen sözler tutulmalı ve birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerini 3600'e yükseltecek uygulama hayata geçirilmelidir." (Kısa Dalga)

Gündem