Türkiye'deki 3 kadın örgütünden BM'de deprem etkinliği

Türkiye'deki 3 kadın örgütünden BM'de deprem etkinliği
Kadın Koalisyonu Türkiye, Kırmızıbiber Derneği ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Mart ayında New York'taki MB Genel Merkezi'nde etkinlik düzenleyecek.

Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu'nun (KSK) Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde düzenlenecek olan 68. oturumunun bu yılki ana teması, 'Yoksulluğun ele alınması, kurumların güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet perspektifiyle finansman sağlanması yoluyla toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşılmasının ve kadınların ve kızların güçlendirilmesinin hızlandırılmasını' oldu.

Kadın Koalisyonu Türkiye, Kırmızıbiber Derneği ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, 68. oturumu kapsamında ''Bir Süreklilik Olarak Kriz: Afetlerin Toplumsal Cinsiyet Üzerindeki Etkileri, Sorunlar ve 6 Şubat Depremi ve Çözümleri'' başlığında paralel etkinlik düzenleyecek.

Dünya genelinden yaklaşık 5000 kadın, LGBTİQ+ ve sivil toplum örgütünün katılacağı KSK'nin 68. oturumunda resmi toplantıların yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu etkinliği de yapılacak.

Etkinliğin basın duyurusunda şu ifadeler yer aldı: “Etkinliğimiz, afetlerin kadınlar, çocuklar ve dezavantajlı gruplar üzerindeki etkilerini derinlemesine ele alacak ve bu etkilerin üstesinden gelmek için kapsayıcı ve etkili çözümler geliştirme yollarını tartışacaktır. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi konusunda uluslararası işbirliğini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.”

Etkinlikte Dr.Selma Acuner (Patiska Platformu), Fatma Aytaç (Kırmızı Biber Derneği), İlknur Üstün (Kadın Koalisyonu), Burcu Uçuran (Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği) va Dr. Michaela Maura Koçoğu (Florida International University) konuşmacı olacak.

Etkinlik Türkiye saatiyle 14 Mart 2024 21:30'da New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde gerçekleşecek. (Kısa Dalga)

Gündem