Türkiye'nin sigortası Soylu: Oğluyla açtığı sigorta şirketine 2 ayda 7 acente

Türkiye'nin sigortası Soylu: Oğluyla açtığı sigorta şirketine 2 ayda 7 acente
Sedat Peker'in "Sigorta şirketin yüzde 5 bin 700 büyümüş" dediği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve oğlu Engin Levent Soylu yeni şirket kurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve oğlu Engin Levent Soylu’nun, 2021 ocak ayında kurduğu sigorta şirketi bu yılın ilk iki ayında yedi büyük sigorta şirketinin acenteliğini aldı. Cumhuriyet'den Bora Erdin'in haberine göre Soylu ailesinin yeni sigorta markası ise Ticaret Bakanlığı’na Türk Patent ve Marka Kurumu’na 23 Mart 2022’de tescil ettirildi. Kurulan yeni şirketin ismi sigorta7 (sigortayedi) oldu.

Sedat Peker, sigorta şirketinin Süleyman Soylu İçileri Bakanı olduktan sonra yüzde 7 bin 700 büyüdüğünü ileri sürmüştü. Peker'in iddiaları üzerine Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında şunları söylemişti:

"Benim bir sigorta şirketim var. Benim hayatta sevdiğim işlerden bir tanesi. Küçük bir odam var. O yazıcının sigorta poliçesini kesmesi hoşuma gider. Çoluk çocuğumla namusumla para kazanıyorum."

Sedat Peker THY'nin sigorta işlerini Süleyman Soylu, Engin Levent Soylu ve Hamdiye Soylu’ya ait Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri şirketinin yaptığını da iddia etmişti.

Bunun üzerine Engin Sigorta'dan yapılan yazılı açıklamada, "Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri'nin ne THY ile ne de ülkemizin büyük holdingleriyle; hiçbir ticari bağı, ilişkisi, herhangi bir sigorta ilişkisi, geçmişte olmadığı gibi bugün de söz konusu değildir” ifadeleri kullanılmıştı.

Soylu ailesi yine Sedat Peker'in iddialarının gündemde olduğu dönemde “esigortan.net" adlı yeni bir şirket kurdukları ortaya çıkınca "Söz konusu şirkette halihazırda ticari herhangi bir faaliyet veya etkinlik sözkonusu değildir” diye açıklama yapmıştı.

Gündem