Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere mazbatasını aldı: 'Herkesin başkanı olacağım'

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere mazbatasını aldı: 'Herkesin başkanı olacağım'
31 Mart seçimlerinde yüzde 50,36 oy ile Adıyaman Belediye Başkanı seçilen Abdurrahman Tutdere mazbatasını aldı. Adıyaman'da 1977 Genel Seçimleri'nden bu güne CHP ilk kez kazanmış oldu.

Tutdere bugün Adıyaman Adliyesi'nde düzenlenen törende önce mazbatasını aldı, ardından belediye binasındaki Devir Teslim Töreni'ne katıldı. Eski Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’dan görevi devralan Tutdere, Kılınç’a 5 yıl boyunca yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

“Seçimleri kardeşlik hukukuna uygun şekilde tamamladık''

Mazbatasını teslim alan Tutdere daha sonra belediye binası önünde bekleyen Adayamanlılara seslenerek şunları söyledi:

“31 Mart seçimlerini Adıyaman’ımızda şehrimizin, kültürüne, kardeşliğine uygun olarak tamamlamış durumdayız. Biraz önce mazbatamızı aldık, başkanımızla birlikte devir teslimi gerçekleştirdik. Bugüne kadar, 5 yıldır Adıyaman Belediye Başkanlığını yapan Sayın Dr. Süleyman Kılınç’a Adıyaman’ımıza yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum ve bundan sonraki yaşamında çocukları ve ailesiyle birlikte huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum.”

''Herkesin başkanıyım''

Fikri, görüşü ne olursa olsun Adıyaman halkının tamamının başkanı olacağız, tamamına hizmet edeceğiz. Seçim sandıklarının açıldığı andan itibaren Adıyaman Türkiye’de, dünya gündeminde bir numara. Bütün Adıyaman halkında demiştim; eğer değişim olursa bütün dünyanın dikkatlerini Adıyaman’a çekeceğiz demiştim. Sizler Adıyaman halkı olarak değişimi gerçekleştirdiniz, teşekkür ediyorum."

“Şehrimizin yaralarını halkımızla beraber saracağız''

6 Şubat depremlerinin büyük hasar yarattığı Adıyaman'da bin 485 bina yıkıldı, 68 bini aşkın yapının hasarlı olduğu tespit edildi. 8 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'ın yaralarını 'halkıyla beraber saracağını' ifade eden Tutdere konuşmasında;

“Halkımızın verdiği sorumluluğun ve görevin bilincinde olarak, bu saatten sonra halkımızla beraber, şehrimizi yerinden kaldırmak için, deprem yaralarını sarmak için hak ettiği belediye hizmetleriyle buluşturmak için encümen arkadaşlarımız ve ekibimizle beraber her zaman hizmetinizde olacağız, yanınızda olacağız” ifadelerine yer verdi. (Kısa Dalga)

Gündem