Tutuklanan gazeteciler: Kalemimiz dışarıdaki arkadaşlara emanet

Tutuklanan gazeteciler: Kalemimiz dışarıdaki arkadaşlara emanet
Mesleki faaliyetleri "örgüt üyeliği" şeklinde suçlama konusu edilerek tutuklanan gazeteciler Esra Solin Dal ve Erdoğan Alayumat, “Yargılanan gazeteciliktir. Vazgeçmedik, şimdi de vazgeçmeyeceğiz” diye kaydetti.

İstanbul merkezli soruşturma kapsamında 23 Nisan’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alındıktan sonra “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Esra Solin Dal ile Gazeteci Erdoğan Alayumat, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden mesaj gönderen Solin Dal, mahkemede “gazeteciliğin” yargılandığını belirtti. Dal, mesajında şunları belirtti: “Mahkemede aslında Mezopotamya Ajansı (MA) çalışanları yargılanmadı, gazeteciliğin kendisi yargılandı. Bize neden haber yaptığımız ve neden gazeteci olduğumuz soruldu. Bunun hukuki bir karar olmadığını, hakikati engelleme çabasıyla verilmiş siyasi bir karar olduğunu biliyoruz. Ancak hakikatin gün yüzüne çıkma gibi bir huyu vardır. Baskı ve yıldırma politikaları hep vardı. O zamanda vazgeçmedik, şimdi de vazgeçmeyeceğiz. İçeride de haber yazmaya ve hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Özgür Basın susturulamaz.”

"Gazetecilik mesleğini kriminalize etmekten başka bir şey ifade etmiyor"

Gazeteci Erdoğan Alayumat da Metris Cezaevi’nden gönderdiği mesajında, “Dosya, gazetecilik mesleğini kriminalize etmekten başka bir şey ifade etmiyor. Yaptığımız haberlerle yargılanıyoruz ama gazetecilik mesleği mahkeme salonlarında yargılanamayacak kadar önemli ve yüce bir meslek. Bu dosyalar bugüne kadar hep boşa düştü ve bundan sonra da boşa düşmeye devam edecek. Apê Musalardan, Hrant Dinklerden, Metin Göktepelerden devraldığımız bayrağı taşımaya devam edeceğiz. Şimdilik kalemimiz dışarıdaki arkadaşlara emanet" diye belirtti. (Kısa Dalga)

Gündem