Tutuklanan Merdan Yanardağ'dan ilk mesaj: Montaj kumpaslarının devamını yaşıyoruz, korkmuyoruz

Tutuklanan Merdan Yanardağ'dan ilk mesaj: Montaj kumpaslarının devamını yaşıyoruz, korkmuyoruz
Gazeteci Merdan Yanardağ'ın gözaltına alınmasının ardından açıklamalarda bulunan avukat Bilgütay Hakkı Durna "Soruşturma Merdan Yanardağ'ın programının tamamından değil, montajlanarak sosyal medyada dolaşıma sokulan hali esas alınarak başlatılmış" dedi. Merdan Yanardağ ise “ Korkmuyoruz” mesajı verdi.

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasının ardından Yanardağ'ın avukatı Bilgütay Hakkı Durna ve oğlu Alp Yanardağ açıklamalarda bulundu.

Avukat Bilgütay Hakkı Durna, Yanardağ hakkındaki soruşturmada sosyal medyada dolaşıma sokulan montajlı videonun mahkeme tarafından esas alındığını, duruma itiraz ettiklerini kaydetti.

Durna, Merdan Yanardağ'ın programda AKP'li Galip Ensarioğlu'nun Gazete Duvar'a verdiği bir röportaj üzerinden bazı değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Soruşturma Merdan Yanardağ'ın programının tamamından değil, montajlanarak sosyal medyada dolaşıma sokulan hali esas alınarak başlatılmış. Gözaltı talebi de bu metin üzerinden yapılmış. Bunu fark ettiğimiz için savcılık sorgusu öncesi hem programın tamamını hem de milletvekili Ensarioğlu'nun Gazete Duvar'a yayınlanmış röportajını da savcılığa sunduk. Biz hem Merdan Yanardağ'ın programının bütününün izlenmesini hem de röportajın dikkate alınmasını istiyoruz dedik."

TELE1’de yer alan habere göre, Merdan Yanardağ, tutuklama kararı sonrası verdiği ilk mesajda “Susmayacağız” dedi.

Oğlu Alp Yanardağ’ın ilettiği Merdan Yanardağ’ın mesajı şöyle: “Seçim döneminde başlayan montaj kumpaslarının devamını yaşıyoruz. Korkmuyoruz. Ne olursa olsun, özgür basın susmayacak. Gerçekleri aynı kararlılıkla yansıtmaya devam edeceğiz.” (Kısa Dalga)

Gündem