Tutuklu milletvekili Can Atalay için çağrı: Adalet için yürüyoruz!

Tutuklu milletvekili Can Atalay için çağrı: Adalet için yürüyoruz!
Can'ın Arkadaşları, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için çağrıda bulundu: Adalet ve haklarımız için yürüyoruz!

14 Mayıs Genel Seçimleri'nde Hatay'dan Milletvekili seçilen Can Atalöay’ın Anayasa Mahkemesi'nin kendisi için 'hak ihlali' kararı vermesine rağmen hala tutuklu bulunmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

'Can'ın arkadaşları' ismiyle kurulan grup, sosyal medya hesabından 28 Kasım Salı günü saat 19.00'da İstanbul Barosu önünden yürüyüş başlatacaklarını duyurdu.

Can Atalay'ın arkadaşlarının çağrısı şöyle.

Anayasa Mahkemesi kararına rağmen tutuklu

14 Mayıs genel seçimlerinde TİP’ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay, Anayasa Mahkemesi’nin önceki kararlarına rağmen tutuklu olduğu Gezi davasından tahliye edilmemişti. Hakkındaki yerel mahkeme kararı Yargıtay tarafından bu süreçte onanan Atalay, Anayasa Mahkemesi’ne hak ihlali başvurusu yapmıştı. Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı vermesine rağmen önce yerel mahkeme, ardından Yargıtay 3. Ceza Dairesi Anayasa Mahkemesi kararına uymamıştı. 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay kararında imzası olan Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunduğu karar, muhalefet tarafından “darbe girişimi” olarak nitelenmiş ve bir Anayasa krizi ortaya çıkmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem