Tuzla'da mide botoksu yaptıran kişi öldü, iki doktor gözaltına alındı

Tuzla'da mide botoksu yaptıran kişi öldü, iki doktor gözaltına alındı
Tuzla'daki Özel Gisbir Hastanesi'nde mide botoksu yaptıran Aylar Korhanova hayatını kaybetti. İki doktor gözaltına alındı.

İstanbul Tuzla'daki Özel Gisbir Hastanesi'nde mide botoksu yaptıran bazı hastaların çift görme, tansiyon yükselmesi ve mide bulantısı gibi semptomlar yaşaması üzerine inceleme başlatıldı. Hastanede tedavi gören 46 yaşındaki Aylar Korhanova ise hayatını kaybetti. Hastane yetkilisi doktor C.C.E. ve hastane yetkilisi doktor M.Ü. gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında "Taksirle öldürme" suçundan işlem başlatıldı.

Ürünlere el konuldu

Yapılan çalışmalarda mide botoksu yaptıran hastaların yoğunlukla İstanbul ve İzmir'de ameliyat oldukları, farklı il ve ilçelerdeki hastalarla birlikte toplam 31 kişinin aynı sorunları yaşadıkları belirlendi.Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Obezite tedavisi amacıyla mide botoksu yaptırdıktan sonra yan etki nedeniyle farklı hastanelere başvuran hastaların olduğu bildirilmiştir. Bunun üzerine İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Sağlık Müdürlüğünün ilgili birimlerince bu tedavinin uygulandığı merkezlere olağan dışı acil denetimler gerçekleştirilmiştir.

Bu denetimlerde, İstanbul'da faaliyette bulunan Özel GSM Gisbir Sağlık Merkezi Hastanesi ile İzmir'de faaliyette bulunan Özel Batı Anadolu Tıp Merkezinde bu hastalara müdahale edildiği tespit edilmiş ve tedavide kullanılan ürünlere el konarak incelemeye alınmıştır.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan değerlendirmede ilgili ürüne ait serinin ithalat onaylı olduğu ancak mide botoksu işleminde kullanılmasının endikasyon dışı olarak değerlendirildiği bildirilmiştir. Her iki sağlık kuruluşunun ilgili birimlerinin faaliyeti askıya alınmış ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır. Konu Bakanlığımız tarafından titizlikle takip edilmektedir. Etkilenen hastalarımıza gerekli tedaviler uygulanmış olup takipleri yapılmaktadır." (DHA)

Gündem