Üç bakan sel bölgesinde konuştu: Bugüne kadar görmediğimiz bir yoğunlukta yağış....

Üç bakan sel bölgesinde konuştu: Bugüne kadar görmediğimiz bir yoğunlukta yağış....
Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da konuşan bakanlar yağış miktarına dikkat çekti.

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki sel felaketi ile ilgili 2 kentte ölü sayısının 14 olduğunu ve 5 kişinin arandığını söyledi. Son yılların en büyük yağışının olduğunu ifade ederek, "Toplam yağış miktarı 129 kilogram, Karaköprü'de ise 120 kilogram. Bu mevsim şartlarına bakıldığı zaman burada görülmemiş bir yağış miktarı" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise sel afeti sebebiyle DSİ sorumluluğundaki tüm tahliye kanallarının şu anda açık durumda olduğunu belirtti. "Böyle bir yağış şehirde dört defa tekrar edecek olursa Şanlıurfa'nın yıllık ortalama yağışı da bu şekilde karşılanmış olacak" diyen Kirişci şöyle devam etti:

"Tabii ki de yıla yayılması gereken yağışın yoğun olarak coğrafyayla aniden buluşması işlerimizi de güçleştirmektedir. Bu olağanüstü bir dönemdir. DSİ sorumluluğundaki tüm tahliye kanallarımız şu anda açık durumdadır. Tahliye kanallarının kapasitesi aşıldığı için taşkınlar yaşanmaktadır. Adıyaman ilimizde de aşırı yağışlar sonucu bazı bölgelerde taşkınlar yaşandı. Tut, Sincik, Samsat ve Kahta ilçelerimizde bağ, Antepfıstığı, dut, incir bahçeleri, buğday ekili alanlar ve örtü altı seralar zarar görmüştür."

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise "Yaşadığımız bu topraklarda bugüne kadar görmediğimiz bir yoğunlukta yağış ve taşmalar yaşandı. Bu yağmur şehrimizde görülen ve alışkın olunmayan bir yağmur. Bir aydır kuraklık konuşulurken DSİ'den su istenilirken neredeyse yılın yarısında alınan yağışı biz bir günde aldık. Elbette Şanlıurfa buna alışkın değil. Uzun yıllarda bir ortaya çıkan bir afet. Tüm unsurlarımızla çok ciddi olarak sahadayız" dedi. (DHA)

Gündem