'Üçüncü bir ismin şansı yok' diyen Ali Babacan: Ne kadar çok parti destek verirse Kılıçdaroğlu'nun şansı artar

'Üçüncü bir ismin şansı yok' diyen Ali Babacan: Ne kadar çok parti destek verirse Kılıçdaroğlu'nun şansı artar
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP seçimlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararına ilişkin "Yarış Erdoğan’la Kılıçdaroğlu arasında olacak. Dolayısıyla ne kadar çok parti ortak adayımıza destek verirse Kılıçdaroğlu’nun kazanma şansı o kadar yükselecektir." dedi.

Ankara Masası Gündem Özel programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halkları Demokrasi Partisi'nin (HDP) 14 Mayıs seçimlerinde aday çıkarmama kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, bu karardan memnun olduklarını belirterek "Bizim ortak adayımız artık belli, sayın Kılıçdaroğlu. Buradaki yarış Erdoğan’la Kılıçdaroğlu arasında olacak. Dolayısıyla ne kadar çok parti, ne kadar çok genel başkan, lider bizim ortak adayımıza destek verirse Kılıçdaroğlu’nun kazanma şansı o kadar yükselecektir." dedi.

İkili bir seçim olacağını ifade eden Babacan, üçüncü bir ismin şansı olamayacağını aktardı.

HDP'nin açıklaması

HPD Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adam yönetimine karşı tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gerçekleşmesi için, yoksulluğa, yolsuzluğa, talana ve ranta dayalı bir yönetimi sürdürmüş olan bu iktidardan hesap sorma konusunda oldukça kararlıyız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağız." ifadelerine yer verdi.

(Kısa Dalga)

Gündem