Ukrayna lideri: 1.800 yerleşim yerini Rusya'dan kurtardık

Ukrayna lideri: 1.800 yerleşim yerini Rusya'dan kurtardık
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna Parlamentosu'nda yıl sonu konuşması yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın geçen şubatta ülkesine açtığı savaşta kurtarılan asker ve yerleşim yeri bilançosunu açıkladı.

Ukrayna Parlamentosu'nda konuşan Zelenski, "Avrupa Birliği'ni birleştiren Ukrayna oldu. Bunun mümkün olduğu ortaya çıktı" dedi.

Ukrayna lideri, şimdi Avrupa'nın kendini savunup krizleri atlattığını, bunun Rusya'nın kıtayı parçalamak için harcadığı tüm kaynaklara rağmen gerçekleştiğini kaydetti.

Zelenski, "Ukrayna temeli sağlamlaştırdı. Avrupa Birliği'ni ve tüm özgür dünyayı özgürlük ve barış mücadelesiyle perçinliyor. Bu, dış politikada son bir yıldaki ana başarımızdır" dedi.

Ukrayna lideri, Rusya tarafından ele geçirilen 1.800 yerleşim yerinin geri alındığını belirterek şunları kaydetti: "Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme hedefi ve Rus esaretinde veya hapishanelerde tutulan tüm Ukraynalıların kurtarılması bizim için önemli. 24 Şubat'tan bu yana 1456 savaş esiri kurtarıldı ancak daha yapacak çok işimiz var."

Zelenski, savaş nedeniyle ülkeden ayrılan tüm Ukrayna vatandaşlarını evlerine döndürmek için de çalıştıklarını söyledi.

Zelenski, konuşmasında Kırım ve Donbas'ta hayatın normale döneceğini ifade ederek, "24 Şubat'tan sonra Rus işgalcilerin girdiği toprakları yıkıntılardan yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Aynı şekilde 2014'te hukuksuz bir şekilde işgal edilen Donbas ve Kırım topraklarında da hayatın normale dönmesini sağlayacağız" dedi. (DHA)

Gündem