Ukrayna'daki savaştan kaçtı, Hatay'da depreme yakalandı: Anne ile iki çocuğu hayatını kaybetti

Ukrayna'daki savaştan kaçtı, Hatay'da depreme yakalandı: Anne ile iki çocuğu hayatını kaybetti
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatı başlayınca Türkiye'ye gelen 46 yaşındaki Yulia Petrov ve iki çocuğu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybetti.

Ukraynalı Yulia Petrov, 24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna-Rusya savaşının ardından çocukları 10 yaşındaki Zakhar ve 5 yaşındaki Matvii'yle Türkiye'ye sığındı.

Eşi Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nde Rusya'ya karşı savaşan Petrov, 2 çocuğuyla Hatay'ın Antakya ilçesinde bir yakınının yanına yerleşti.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde, Petrov ile çocuklarının kaldığı bina da yıkıldı. Petrov ile 2 çocuğu, enkaz altında kaldı.

Savaş sırasında yaralanıp ülkesinde tedavi gören Petrov'un eşi ise ailesinden haber almayınca Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'yle iletişime geçti.

Eşi ile çocuklarının enkazda olduğunu öğrenen baba, Türkiye'ye geleceği gün ölüm haberini aldı. Petrov ile çocuklarının cenazesi, 14 Şubat'ta enkazdan çıkarılıp Ukrayna'ya gönderildi.

Altı Ukraynalı hayatını kaybetti

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, şunları söyledi: "Maalesef savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan, depremde hayatın kaybeden vatandaşlarımız oldu. Elbette elçilik olarak deprem bölgesinden vatandaşlarımızın tahliyesi için seferber olduk. Ama elbette en belirgin destek arama-kurtarma ekibinden geldi. Birçok binada çalışma yaptılar. Maalesef 6 Ukrayna vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 kişiye hala daha ulaşamıyoruz. Toplamda deprem bölgesinde 155 vatandaşımızı arıyorduk, 149'uyla iletişim kurabildik, 6 kişiyle henüz iletişim kuramadık. Bu vatandaşlarımızın çoğu deprem bölgesinde Türk devletinin destekleri ile kalmaya devam ediyor, bazılarını da tahliye ettik. Bu felaket ortak acımızdır ve hep birlikte üstesinden geliyoruz." (DHA)

Gündem