Ulaştırma Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması: Uçuşlara devam ediyoruz

Ulaştırma Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması: Uçuşlara devam ediyoruz
İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar nedeniyle açıklama yapan Ulaştırma Bakanlığı, İsrail'e uçuşların devam ettiğini bildirdi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen saat artıyor.

'Mürettebat yatışı olmadan gidiş-dönüş şeklinde planlanmıştır'

Çatışmalar devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'den İsrail'e uçuşların devam edeceğini duyurdu. Bakanlık konuya dair şu açıklamayı yaptı:

"7 Ekim 2023 sabahı erken saatlerde İsrail'in Gazze Şeridi'ne yakın bölgelerinde şiddetli çatışmalar başlamış, yaşanan karmaşa ve roket saldırıları nedeniyle uçuşların durumu gözden geçirilmiştir. Olayın başlangıcından itibaren havayollarımızın yetkilileri, Dışişleri Bakanlığımız ve İsrail makamları ile sürekli temaslar kurarak yakın ve koordineli bir çalışma yürütmüşlerdir. İsrail'in güney bölgelerindeki hava sahasının kapatıldığı ve Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı iniş prosedürünün değiştirildiği NOTAM yayımlandıktan önce ve sonra, tüm hava taşıyıcıları tarafından öncelikle mürettebat yatı planlamaları değiştirilmiş ve tüm uçuşlar mürettebat yatışı olmadan gidiş-dönüş şeklinde yeniden planlanmıştır."

'İsrail çıkışlı uçuşlar gecikmeli de olsa tamamlandı'

"Devam eden çatışmaların hava sahası emniyeti ve havalimanı güvenliği üzerindeki etkileri nedeniyle 7 ve 8 Ekim 2023 tarihlerinde bazı havayollarımızın İsrail varışlı uçuşlarını iptal ettiği, İsrail çıkışlı uçuşların ise gecikmeli de olsa tamamlandığı bilgisini vermek isteriz. 10 Ekim 2023 itibarıyla THY, Pegasus ve Tailwind Havayolları uçuşlarına devam etmektedirler. Ayrıca, ülkemize taşınan yolcuların sayısı ve uyrukları talep üzerine takip edilmekte ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Kurulu ve Merkezi'ne iletilmektedir. İsrail hava sahasının emniyeti ve Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı güvenlik durumu, havayollarımızın yetkilileri, Dışişleri Bakanlığımız ve İsrail makamları ile sürekli kurulan temaslar ile izlenmeye devam etmektedir." (Kısa Dalga)

Gündem