Ümit Özdağ, Hatay’ın işgalini öven imam Halil Konakçı hakkında suç duyurusunda bulunacak

Ümit Özdağ, Hatay’ın işgalini öven imam Halil Konakçı hakkında suç duyurusunda bulunacak
İmam Halil Konakçı’nın Hatay’ın işgalini öven açıklamaları sonrası Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Ankara Melikehatun Camii imamı Halil Konakçı, Fransız işgalini savunmuş ve "1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar" demişti.

Pek çok kesimin tepkisini çeken durum üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Konakcı hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

'Türk yurdu Hatay’ı Arap yurdu olarak göstererek Suriye’ye peşkeş çeken Halil Konakçı...'

Sosyal medya üzerinden duyuran Özdağ’ın söz konusu paylaşımı şu şekilde:

“14 Ağustos pazartesi saat 09.30’da 7000 yıllık Türk yurdu Hatay’ı Arap yurdu olarak göstererek Suriye’ye peşkeş çeken Halil Konakçı ile ilgili Çağlayan Adliyesinde suç duyurusunda bulunacağım.”

umit-ozdag.png

Konakçı ne demişti?

Ankara Melikehatun Camii imamı Halil Konakçı, Fransız işgalinde yapılmayan zulmün Cumhuriyet döneminde yapıldığını öne sürmüş ve “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem