Ümit Özdağ hedef gösterdi, Ankara Valiliği 'Unutma Yüzleş: 1915' panelini yasakladı

Ümit Özdağ hedef gösterdi, Ankara Valiliği 'Unutma Yüzleş: 1915' panelini yasakladı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın hedef gösterdiği 'Unutma Yüzleş 1915' başlıklı panel, Ankara Valiliği tarafından yasaklandı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara İl Meclisi, Ermenilerin kitlesel göçe ve katliama maruz bırakıldığı 1915 olaylarına dair panel düzenlemek istedi.

'Unutma Yüzleş: 1915' başlıklı panel, bugün akşam gerçekleştirilecekti.

Panele, araştırmacı yazar Kadir Akın, aktivist Kayuş Çalıkman Gavrilof ve Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Emirali Türkmen katılacaktı.

Özdağ'dan valiliğe: Yasaklanmalı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, söz konusu panelin görselini Twitter hesabından paylaşarak valiliğin yasaklamasını istedi.

Özdağ, Yeşil Sol Parti'yi hedef aldığı paylaşımında Ermeni soykırımı iddialarının yalan olduğunu öne sürerek "Yeşil Sol Parti, Türk Milleti’nin tarihine, bugününe ve geleceğine düşman kripto Ermeni hareketidir. Bu toplantı Ankara Valiliği tarafından yasaklanmalıdır" ifadesini kullandı.

Valilik yasakladı

Daha sonra valilik internet sitesinden açıklama yayınlayarak panelin yasaklandığını açıkladı.

Açıklamada şöyle dendi: "24 Nisan 2023 Pazartesi günü, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili çeşitli kurum/kuruluş, sivil toplum örgütü ya da gerçek kişiler tarafından, ilimizin muhtelif yerlerinde/salonlarında, toplumsal hassasiyet ve duyarlılık içeren panel, söyleşi, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü v.b. eylem/etkinliklerin ilimiz sınırları içerisinde düzenlenmesi;

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’nci maddesi hükümleri doğrultusunda huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla uygun görülmemiştir. Yukarıda belirtilen emirlere uyulmaması halinde ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli adli ve idari işlemler yapılacaktır."

Panel ertelendi

HDK (Halkların Demokratik Kongresi) Ankara İl Eşsözcülüğü'nün konuya dair açıklamasında panelin yasaklanmasına ilişkin olarak şunlar kaydedildi:

“Yasaklama kararını kınıyoruz. Tamamen ifade özgürlüğü kapsamında maddi gerçeğin ortaya çıkmasına ışık tutacak bilimsel bir panelin sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa, şiddete davet eden çağrılar yapılmaktadır. Ayrıca, suç işlemeye yönelik bu çağrılar başta Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve başkaca kişilerce yaygınlaştırılmaktadır. Bu kişilerce yaratılmaya çalışılan provokasyonlarının önüne geçmek adına düzenleyeceğimiz ‘Unutma Yüzleş 1915’ panelini ileri bir tarihe erteliyoruz.” (Kısa Dalga)

Gündem