Ümit Özdağ, Limak önünden Akbelen için seslendi: 'Ağaç katliamının sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır'

Ümit Özdağ, Limak önünden Akbelen için seslendi: 'Ağaç katliamının sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır'
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Akbelen Ormanı'nında ağaçları kesen şirketlerden biri olan Limak Holding’in Ankara’daki merkez binası önünde basın açıklaması yaptı.

Akbelen Ormanı'nda Limak'ın maden genişletmek amacıyla IC İçtaş iştiraki YK Enerji ile birlikte yaptığı çevre katliamı devam ederken toplumun farklı kesimleri de tepkilerini gösteriyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Limak'ın Ankara'daki merkez binası önünde basın toplantısı düzenledi.

'Sorumlusu tek kelime dahi etmeyerek onay veren Recep Tayyip Erdoğan’dır'

Akbelen'deki ağaç ve orman katliamlarının 2014'ten beri devam ettiğini hatırlatan Ümit Özdağ, "Bu vicdansız çevre katliamının temel sorumlusu, yanlış özelleştirme ile kendini bu duruma mahkûm eden AKP hükümetleri ve Akbelen’de ağaç katliamına karşı çıkması gerekirken tek kelime dahi etmeyerek onay veren Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi.

'Limak ve ortağı İçtaş cesareti kimden almaktadır?'

Anayasada ormanların tahrip edilmesini engellemeye yönelik maddelerden de bahseden Özdağ, "Limak ve ortağı İçtaş, hiçbir kural ve mahkeme kararı tanımaksızın bu kadar pervasız bir şekilde ağaçlara saldırmak için cesareti kimden almaktadır?" diye sordu.

'Bu ülkeden kazanıp, bu ülkeye zarar verenler...'

Limak'ın aldığı kamu ihalelerini de vurgulayan Özdağ, söylerini şöyle sonlandırdı:

"AKP iktidarı döneminde Limak, 49 milyar dolar tutarında ihale almıştır. Alınan ihaleler bu ülkeye ve bu halka karşı sorumluluğu arttırmayı gerektirirken ne yazık ki arttırmamıştır. Bu ülkeden kazanıp, bu ülkeye zarar verenlerin bir gün bu zararlarını tazmin etmeye mahkum edilecekleri gibi berbat ettikleri çevrede yaşamaya mahkum olacaklarını da bilmeleri gerekir." (Kısa Dalga)

Gündem