Ümit Özdağ'dan gözaltılara tepki

Ümit Özdağ'dan gözaltılara tepki
Zafer Partisi'nin Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya ve Samandağ İlçe Başkanı Suphi Yıldız gözaltına alınmasına tepki gösteren Genel Başkan Ümit Özdağ, "Eğer 'Ümit Özdağ, sığınmacılar konusunda sen de susmaz isen seni tutuklarız' mesajı veriyorsanız, tekrar altını çizeyim: Öldürmeden vatan savunmasından vazgeçmem. Atatürk’ün izinde ailemizi ve vatanımızı savunacağız" dedi.

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Avukat Hacı Ali Demirkaya ile Hatay Samandağ Kurucu İlçe Başkanı Suphi Yıldız gözaltına alındı. Her iki isme de, 'Halkı kin ve nefrete alenen tahrik etme' ve 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlarından soruşturma açıldı.

'Öldürmeden vatan savunmasından vazgeçmem'

Gözaltı kararı sonrası açıklama yapan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da şu ifadeleri kullandı;

"Hatay, Arap toprağıdır diyen imama soruşturma yok. Halkı büyükelçilik basmaya, mağazaları yakmaya, polisleri dövmeye kışkırtanlara soruşturma yok. Ama Hatay/Samandağı’nda yaşayıp selefi örgütlerin tehditleri altında Hatay’ı savunan kurucu ilçe başkanımız Suphi Yıldız ve Kayseri il başkanımız avukat Hacı Ali Demirkaya gözaltına alınıyor. Eğer 'Ümit Özdağ, sığınmacılar konusunda sen de susmaz isen seni tutuklarız' mesajı veriyorsanız, tekrar altını çizeyim: Öldürmeden vatan savunmasından vazgeçmem. Atatürk’ün izinde ailemizi ve vatanımızı savunacağız."

(Kısa Dalga)

Gündem