Ümit Özdağ'ın hedefinde liberal solcular var: Canları cehenneme

Ümit Özdağ'ın hedefinde liberal solcular var: Canları cehenneme
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Türkiye'nin başında Selefi, FETÖ, PKK belasından sonra liberal solcular geliyor. Canları cehenneme, cürümleri kadar yer yakar" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday göstermelerine ilişkin " Mansur Bey'in aday olduğu takdirde kazanma ihtimali çok çok çok yüksek olan tek kişi. Bu doğru mu, yanlış mı onu tartışmıyoruz. Ama Mansur Bey ismini biz göreve davet ettikten sonra yapılan bütün kamuoyu araştırmaları da, muazzam bir destek olduğunu ve bu desteğin sadece bir ittifakın seçmeniyle sınırlı olmayıp, bütün siyasi partilere oy veren AK Parti dahil seçmenden oy alabileceğini gösterdi" dedi.

"YAVAŞ'I CHP İSTEMİYOR"

Özdağ şöyle devam etti: CHP istemiyor, diğer ortaklardan da istemeyenler var. Bundan sonrası siyasi dedikoduya gireceği için siyasi nezaketsizlik olur. Biz Mansur Yavaş'ın yeniden masaya gelmesini ve kamuoyunda tartışılmasını istedik. Bundan sonra yine Mansur Bey'in ismi seçilmeyebilir; o masadan başka isim çıkabilir. Hangi ismin çıkacağını tahmin ediyoruz. Eğer Mansur Bey'in ismi çıkmaz, kaybetme ihtimali yüksek olan aday ismi çıkmazsa, biz o zaman Mansur Bey'e teklif getiririz. Mansur Bey AK Parti, MHP, CHP, Zafer Partisi'nden oy alıyor. Ayrıca söylenenin aksine HDP'den de oy alıyor.

LİBERAL SOLCULAR

Sığınmacılar konusundaki görüşlerine gelen tepkilere "Türkiye'nin başında Selefi, FETÖ, PKK belasından sonra liberal solcular geliyor" diye yanıt veren Özdağ, şöyle devam etti: "Gerçek sola benim saygım var. Netice itibariyle milli. Ama bunların vatanı yok. Çok rahatlıkla söylüyorum; canları cehenneme, cürümleri kadar yer yakar. Biz sistem partilerinden farklıyız. Lafı ağzımızda gevelemiyoruz, sığınmacılara örtülü istila olduğunu, bunun iç savaşa götüreceğini, vatanlarına dönmesi gerektiğini söylüyoruz. Neoiberalizmin çöpe atıldığını Türkiye'de karma ekonomi ve planlı ekonomiye gitmesi gerektiğini söylüyoruz. '90 milyar doları Suriyelilere yedirmeyeceğiz' diyoruz."

Gündem