Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu desteğine AKP'den tepkiler

Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu desteğine AKP'den tepkiler
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Bu açıklama Kılıçdaroğlu açısından siyasi iflastır.' dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklamasının ardından AKP'den peş peşe tepkiler geldi.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Bu açıklama Kılıçdaroğlu açısından siyasi iflastır.' dedi. Çelik, TRT Haber'deki konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu’nun ne kadar tutarsız bir siyasi hamlesi olduğunu gösteriyor. Bir uçtan diğerine savruluyor. Kılıçdaroğlu aslında fiilen adaylıktan çekildi. Adayın siyasi tutarlı ilkeleri olması lazım. Kılıçdaroğlu başka bir çizgiye de savrulabilir. Kılıçdaroğlu konkordato ilan etmiştir. Sahte bir milliyetçilik, muhafazakarlık üretmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu adaylığının ne kadar zeminsiz olduğunu ilan etti.

Bunlar bir deklarasyon yapmışlardı, şimdi bu şekilde bir ittifaka imza atıyor. Masadakilerin görüşleriyle zıt şeyler. Kılıçdaroğlu gelirse milli güvenlik sorunu ortaya çıkar diyordu. Şimdi kendisi de çıktı Kılıçdaroğlu destekledi. HDP’ye mi Zafer Partisi’ne mi yalan söylüyor, netleşmesi gerekiyor. Neredeyse Avrupa’daki aşırı sağcılarla eşit çizgide açıklama yapıyor. Bu kadar savrulmayı kimseyi beklemiyordu."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan Ümit Özdağ'a daha önceki konuşmasını alıntılayarak tepki gösterdi.

Özhaseki, "Seçimden önce “Kemal Kılıçdaroğlu kazanırsa ülke bölünür, iç savaş çıkar” diyen Ümit Özdağ, birkaç Bakanlık’ta anlaşınca ikinci turda Kılıçdaroğlu’na destek verme kararı almış. Bunların milliyetçilikleri kırmızı plaka kadar, koltukları kadar. Aziz milletimiz bu sahte milliyetçilere gereken cevabı sandıkta verecektir." ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem