Üniversiteli genç, işkence görüp kaçtığı uyuşturucu çetesini yakalattı: Benim başıma gelen başka gençlerin başına gelmesin

Üniversiteli genç, işkence görüp kaçtığı uyuşturucu çetesini yakalattı: Benim başıma gelen başka gençlerin başına gelmesin
Zonguldak'ta dahil olduğu çeteye ait silahı polise yakalattığı için çete üyeleri tarafından 1,5 ay boyunca işkence gördükten sonra kaçıp uyuşturucu çetesini polise yakalatan Ali Safa K., "İşkencelere maruz kaldım. Tırnaklarımı çekmeye çalıştılar. Sopayla yumrukla, tekmeyle dövdüler. Benim başıma gelenler bir başka gencin, bir başka vatandaşın başına gelmesini istemediğim için tüm bildiklerimi polise aktardım" dedi.

Zonguldak'taki bir uyuşturucu çetesi üniversite öğrencisi Ali Safa K.'nın çete faaliyetlerini polise anlatmasıyla çökertildi. Ali Safa K. uyuşturucu çetesine ait tabancayı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi kampüsünde yere düşürdü. Polis ekipleri silaha el koyup, Ali Safa K.'yi arama çalışması başlattı.

Çete üyeleri silahı düşürüp çeteyi riske attığı için Ali Safa K.'ya bir evde işkence yaptı. Cinsel istismara maruz kalan Ali Safa K., öldürülmek için ıssız bir yere götürüldüğü sırada kaçıp polise sığındı.

Ali Safa K., çetenin ilişkilerini ve bağlantılarını polise anlattı. Gözaltına alınan 8 kişiden Ayhan Küçükdere, oğlu Samet Küçükdere (24) ve Mehmet Can Arslaner (25) tutuklandı. 3 kişi savcılık adli kontrolle serbest bırakıldı.

'Elimi, bacağımı kırdılar'

Ali Safa K., çete üyeleri tarafından 1,5 ay boyunca gördüğü işkenceyi anlattı. Düşürdüğü silahı polisin bulmasından sonra çete üyeleri tarafından işkenceye maruz kaldığını belirteren Ali Safa K., şunlanı anlattı:

"Issız bir yere götürülecektim, arabaya binerken kaçmayı başardım ellerinden ve devlete, polise sığındım. Aç kaldım susuz kaldım. Su ihtiyacımı lavabodan giderdim. Ailemle, hiçbir insanla iletişim kuramadım. Her kaçma fırsatı bulduğumda beni ellerinde tutsak gibi tuttular. Elimi kırdılar, bacağımı kırdılar. İşkencelere maruz kaldım. Tırnaklarımı çekmeye çalıştılar. Sopayla yumrukla, tekmeyle dövdüler. Ellerimi bağladılar. Ağzıma havlu koydular, bağırıp çığlık atmayayım diye. 1,5 ay boyunca yanlarından hiç ayırmadılar. Son 3 gün boyunca çok şiddetli darp gördüm. 3 gün ellerinde mahsur kaldım. En son ölüm raddesine geldik. Issız bir yere götürülecektim, arabaya binerken kaçmayı başardım ellerinden ve devlete, polise sığındım.

Benim başıma gelenler bir başka gencin, bir başka vatandaşın başına gelmesini istemediğim için bilgileri aktardım. Çetenin içinde şantajla zorla tutuluyordum." (DHA)

Gündem