Urfa'da Cuma vaazında 'faiz' tartışması: 'Devlet bunu yapıyor' diyen vatandaşa müftü 'meczup' dedi

Urfa'da Cuma vaazında 'faiz' tartışması: 'Devlet bunu yapıyor' diyen vatandaşa müftü 'meczup' dedi
Şanlıurfa'da, bir kişi cuma namazı öncesi verilen vaazda "Faiz haramdır" diye hocaya, "Devlet bunu yapıyor " diye itiraz etti. Olaya ilişkin konuşan il müftüsü Tolan vaaza itiraz eden kişiye "Meczup" dedi.

Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Dergah Camii'nde cuma namazı öncesi verilen vaaz gündem oldu.

Vaaz vermek için minbere çıkan cami hocası, cemaate hitap etti. Vaazında faizin haram olduğunu söyleyen hocaya, bir kişi itiraz etti.

'Hoca faiz haram olduğunu anlatıyorsun ama gerçeği niye söylemiyorsun'

GazeteDuvar'dan Fatma Keber'in haberine göre; hocanın vaazı üzerine kişi minbere çıkarak imama seslendi. Hocanın söylemlerinin yanlış olduğunu iddia eden kişi, cami cemaatinden destek istediği iddia edildi.

Minbere çıkan şahıs, "Hoca faiz haram olduğunu anlatıyorsun ama gerçeği niye söylemiyorsun, devlet bunu yapıyor. Gerçeği söylemeyen hocaların arkasında namaz kılınmaz" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine olay yerine gelen güvenlik, minbere çıkan kişiyi indirdi. Cami dışına çıkmak istemeyen şahıs, "Namaz kılacağım" diyerek içeride kaldı.

'Bazen böyle parlıyor, abuk subuk şeyler söylüyor'

Urfa İl Müftüsü Ramazan Tolan ise yaşanan olaya ilişkin Gazete Duvar'a konuştu.

Tolan, "Meczup bir adam camilerimize dadanmış, hocalarımız sohbet ederken o çıkıp kendine göre bağırıp çağırıyor. Kaç defa emniyet onu götürdü, ifadesini aldı. Yeni bir şey değil daha önceden de yaptı. Dediğim gibi meczup bir adam, bazen böyle parlıyor, abuk subuk şeyler söylüyor" dedi.

Cami hocalarının da ifade vermeye gittiği söyleyen Tolan, "Emniyet gerekeni yaptı, şu anda olay emniyette. Hocalarımız da gitti ifade vermeye" diye konuştu.

Öte yandan vaaza itiraz eden kişiyi tam olarak tanımadığını söyleyen müftü Tolan, bu kişinin pek çok kez farklı camilerde benzer şekilde davrandığını öne sürdü.

Gündem