Urfa'da tek başına 'istismar' protestosu: 'O buradan gidene kadar...'

Urfa'da tek başına 'istismar' protestosu: 'O buradan gidene kadar...'
Eski CHP Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner, çocuklara yönelik istismar davasında hakkında soruşturma olmasına karşın Asım Sultanoğlu'nun Urfa İl Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepki olarak adalet nöbetine başladı.

Karaman'da 2016 yılında Ensar Vakfı yurdunda 45 çocuğun istismara uğramasıyla ilgili açılan davada, hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden birisi olan Asım Sultanoğlu, Urfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen atamaya pek çok STK ve eğitimci tepki gösterdi.

GazeteDuvar'dan Fatma Keber'in haberine göre; bir tepki de CHP önceki dönem Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner'den geldi.

Çetiner, atamaya karşı 6 gündür Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapıyor. Çetiner, atamanın geri alınana kadar eylemlerine devam edeceğini söyledi.

'Mesai çıkışına denk getiriyorum eylemimi ki, milli eğitim müdürü de diğerleri de görsünler'

Çetiner, istismar soruşturmasında adı geçen Sultanoğlu’nun Urfa’dan gönderilmesi için Urfa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde adalet nöbeti tutmaya başladı.

Müdürlük önünde her gün saat 16:30’da nöbete başlayan Çetiner, eyleminde çocukları temsil eden nesnelere de yer veriyor. Çetiner, müdürlüğün kapısı önündeki demirlere çocukların yaptığı resimleri, çocuk ayakkabılarını asıyor.

Çetiner eylemine ilişkin şunları ifade etti: “2016 yılında çocuklar istismara uğramıştı ve dönemin Karaman müdürü ne yazık ki çocukları koruyamamıştı. O dönem çocukları koruyamayan şahıs, şu an Urfa’ya atandı. Ben de yaklaşık 6 gündür İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde çocuklar için adalet nöbeti tutuyorum Her gün saat 16.30’da buraya geliyorum. Mesai çıkışına denk getiriyorum eylemimi ki, milli eğitim müdürü de diğerleri de görsünler."

'Polisler etrafımı sarıyor, psikolojik bir baskıya maruz kalıyorum'

Her eylemde çocukları temsilen farklı bir aksesuarla çıktığını belirten Çetiner, "Bu eylemimim sırasında herhangi bir dönüş olmasa da ben devam edeceğim. Polisler etrafımı sarıyor, psikolojik bir baskıya maruz kalıyorum ne yazık ki. Müdürlük önünden gitmem isteniyor. Pankartın olmasını gerekçe gösteriyorlar ama her gün oraya gitmeye devam edeceğim. O müdür Urfa'dan gidene kadar her gün oradayım. Tek kişiyim ama başıma 10 polis koyuyorlar” sözlerini sarf etti.

Gündem