Uykusuz, Bakan Nebati'nin "fakir fukara" sözlerini kapağına taşıdı

Uykusuz, Bakan Nebati'nin "fakir fukara" sözlerini kapağına taşıdı
Mizah dergisi Uykusuz, 14 Aralık 2022 tarihli son sayısında, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir" sözlerini kapağına taşıdı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 12 Aralık'ta Hazine ve Maliye ile Dışişleri bakanlıklarının 2023 yılı bütçesinin görüşmesi sırasında “Asgari ücret artışı temmuz ile birlikte yüzde 95’i buldu. Bu yılı yüzde 65 enflasyonla geride bırakacağız. Dolayısıyla asgari ücret artışı enflasyona 30 puan fark atmış olacak. Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir" sözlerini kullanan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konuşması büyük tepki çekmişti.

Haftalık karikatür dergisi Uykusuz da Bakan Nebati'nin tepki çeken bu sözlerini 14 Aralık 2022 tarihli son sayısında konu edindi. Bakan Nebati'nin sözlerine gönderme yaptığı Uykusuz dergisinin kapağındaki karikatürde, bankamatikten para çeken bir kişinin arkasından Bakan Nebati'nin "Kartını unuttun lan fakir" dediği görülüyor. Söz konusu kapak ise şöyle:

uykusuz-kapak.jpguykusuz-kapak.jpg

Gündem