Uzman çavuşlar: Seçimlerde bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz

Uzman çavuşlar: Seçimlerde bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz
CHP’nin uzman çavuşlarla ilgili verdiği grup önerisi AKP, MHP oyları ile reddedildi. Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan, “Ne söylenebilir ki? Seçimlerde söz veriliyor ama iş gerçekten bir şey yapmaya geldiği zaman verilen sözlerin hepsi unutuluyor.” dedi.

Selma Kara

CHP’nin uzman çavuşlarda yaşanan peş peşe intiharların nedenlerinin tespiti ve özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla verdiği araştırma grup önerisi, dün TBMM’deki Genel Kurul’da AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

'Seçim meydanlarında verilen sözlerin hepsi unutuluyor'

Konuyla ilgili Kısa Dalga’ya açıklamada bulunan merkezi Kayseri'de bulunan TUZED'in Genel Başkanı Ömer Doğan, yıllardır uzman çavuşların sözleşmeli statüde çalışması ve özlük hakları ile ilgili seçimlerden önce kendilerine söz verildiğini ancak yerine getirilmediğini söyledi.

Doğan, "Ne söylenebilir ki? Seçim meydanlarında Devlet Bahçeli, uzman çavuşların özlük haklarını düzelteceğiz diye bize söz verdi. Yine bu seçim öncesinde MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, gözümün içine baka baka, ‘Biz bu işi çözeceğiz.’ dedi, üzerinden aylar geçti. Devlet Bahçeli söz vereli yıllar geçti. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanımefendi, Şanlıurfa’da uzman çavuş eşlerine özlük haklarını düzelteceğiz diye söz verdi. Ama iş gerçekten bir şey yapmaya geldiği zaman verilen sözlerin hepsi unutuluyor" dedi.

tuzed.jpeg
Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan

'Sadece sözler tutulsun, vatan müdafaası sözleşme ile olmaz'

Pençe Kilit Harekat Bölgesinde 12 askerin hayatını kaybetmesinden sonra ortak bildiriye imza atmadığı için eleştirilen CHP’nin, uzman çavuşlarla ilgili araştırma önerisi vermesi ve önerinin AKP-MHP oyları ile reddedilmesine dair ise Doğan, siyasetle ilgili herhangi bir görüş belirtmedikleri, sadece kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istedikleri şeklinde yorumda bulundu.

Doğan, “Biz ortak birbiriyle ilgili herhangi bir görüş beyan etmiyoruz bizim için uzman çavuş arkadaşlarımızın özlü haklarının düzeltilmesi önemli. Siyasi konularda görüş beyan etmiyoruz. Her daim devletimizin yanındayız, sadece bizlere verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Vatan müdafaası sözleşme ile olmaz” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem