Uzmanlar siyanür uyarısı yapmıştı: İliç'te çalışmalar çıplak elle yapılıyor

Uzmanlar siyanür uyarısı yapmıştı: İliç'te çalışmalar çıplak elle yapılıyor
İliç'teki Çöpler Altın Madeninin çöken pasa alanında arama kurtarma çalışmaları sürerken, gelen fotoğraflarda ekiplerin çıplak elle, koruyucu ekipmanlar olmadan siyanürlü toprakta çalışma yapması dikkat çekti.

Erzincan İliç'te Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkiinde toprak kayması meydana geldi.

Toprak kayması sonrası göçükte toprak altında resmi rakamlara göre 9 işçi kaldı.

Siyanürlü pasa dağının çökmesi sonucu göçük altında kalan işçileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toprak altında 9 işçinin kaldığı ihbarı üzerine 400 kişi ile bölgede arama-kurtarma çalışması yürütüldüğünü bildirmişti.

Yerlikaya, bölgeye AFAD, UMKE ve sağlık ekiplerinin yönlendirildiğini de ifade etmişti.

AFAD ise “Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir” diye bildirirken bölgede yapılan çalışmaya dair görüntüler de ajaslara düştü.

Fotoğraflarda ekiplerin çıplak el ile korumasız çalıştığı görülüyor.

Evrensel'e konuşan Maden mühendisi ve iş güvenliği uzmanı Aytekin Taşdemir, maden sahasına korumasız giren herkesin siyanür tehdidi altında olduğu uyarısında bulunmuştu. Taşdemir, şu anda o alana korumasız girecek herkesin siyanür nedeniyle hayatını kaybedeceğinin altını çizdi. Ancak tüm uyarılara rağmen ekiplerin çıplak el ile arama kurtarma çalışması yaptığı görülüyor. (Kısa Dalga)

Gündem