Vahap Seçer: İstanbul'da aktör İmamoğlu, rakip kim? Cumhurbaşkanı mı?

Vahap Seçer: İstanbul'da aktör İmamoğlu, rakip kim? Cumhurbaşkanı mı?
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partililerle buluşmasında, “İstanbul’a bakın. Aktör Sayın İmamoğlu. Özne o. Ama karşısındaki rakip kim? Rakip sayın Cumhurbaşkanı mı?" diyerek AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum'a gönderme yaptı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mezitli Belediye Başkan adayı Ahmet Serkan Tuncer ile birlikte Mezitli Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını yaptı.

"Bizi seçin bütün imkanlar bizde diyor"

Artı Gerçek'te yer alan habere göre Vahap Seçer burada yaptığı konuşmada “Her biri birinden değerli adaylarla büyükşehirlerde seçime gidiyoruz. İstanbul’u, Ankara’sı, Adana’sı, Mersin’i, Hatay’ı, Antalya’sı. Kimsenin arkasına sığınarak seçime gitmiyor. Kendileri bir özne. Belediye başkanlıklarında başarısı var. Şimdi Mersin’e bakalım. Rakibimize bakalım. Belediyecilikte bir özne mi? Başarısı var mı? Yok. Geçen dönemde sizin buradan aday olmuş. Daha sonra milletvekili adayı olmuş, iki milletvekili bire düşmüş. Kime sığınıyor? Hükümete. Bizi seçin bütün imkanlar bizde diyor. Bunları engelliyoruz ama tutamıyoruz. Ama bunlarda bir özgüven yok" diye konuştu.

"Rakip Sayın Cumhurbaşkanı mı?"

Seçer İstanbul'a işaret ederek "Aktör Sayın İmamoğlu. Özne o. Ama karşısındaki rakip kim? Belediye başkan adayını bilen yok. Rakip Sayın Cumhurbaşkanı mı? Yoksa Cumhur İttifakının adayı mı bilen yok. Onun için biz birbirimize sımsıkı bağlı olursak bu aktörler, bu özneler sizi başarıdan başarıya götürecektir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Gerçek budur" diye konuştu.

Türkiye’de suyun Mersin’den daha pahalı olduğu MHP’li belediyeler olduğunu söyleyen Vahap Seçer, “Sen önce elektriği, yapı malzemelerini, akaryakıt fiyatlarını kontrol altına al. Hükümet değil misin? Pamukluk Barajının hattı 8 yıl önce yapılmış olsaydı bugün her 100 liralık fatura 70 liraya, 65 liraya düşerdi. Önce bir aynaya bakacaksınız, kendinizi sorgulayacaksınız. Bu ayrımcı, engelleyici yaklaşımınız Mersin halkını ne kadar zora sokuyor, onu göreceksiniz. Metro imzası niye 2 yıl bekletildi. Sayın Bakan Nebati Mersin’e geldiğinde sorun. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın. Biz çalışıyoruz, Mersin’de tarihi farkla kazanacağız" ifadelerine yer verdi.

Gündem