Vali Yardımcısı böyle savundu: Irkçılık değil taraftarın motivasyonu

Vali Yardımcısı böyle savundu: Irkçılık değil taraftarın motivasyonu
Bursaspor-Amedspor maçında, Amedsporlu futbolcular saldırıya uğramış, sahaya mermiler atılmıştı.

Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Bursaspor taraftarlarının Amedspor futbolcuları ile taraftarlarına yönelik saldırısını “Taraftar gruplarının tuhaf bir motivasyonu var. Irkçılık değil” diye diye açıkladı.

Hafta sonu yapılan Bursaspor-Amedspor maçında, Amedsporlu futbolcular saldırıya uğramış, sahaya kesici delici aletler, mermiler atılmıştı. Ayrıca, tribünlerde gözaltında kayıpların simgesi olan beyaz Toros ve JİTEM’ci Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın fotoğrafları açılmıştı.

Amedsporlu taraftarların da saldırıya uğradığı maçın ardından köşe yazarı Nurcan Baysal, Bursaspor taraftarlarının Amedspor taraftarı bir çocuğun eline Bursaspor bayrağı vererek çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Baysal, paylaşımında “Şu çocuğun yüzüne, yutkunmasına iyice bakın lütfen. Bursasporlular Diyarbakırlı bir çocuğu yakalamışlar, zorla istediklerini söyletiyorlar. Kürt sorunu nedir diye fazla düşünmene gerek yok kardeşim. Kürt sorunu her gün aşağılanan, ırkçılığa uğrayan bu gencecik çocukların yutkunmasında” dedi.

Baysal’ın bu tweetini alıntılayan Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen ise Bursaspor taraftarını şöyle savundu:

“Taraftar gruplarının tuhaf bir motivasyonu var. Irkçılık vs değil. Rakip sahada ne gördülerse misliyle iç sahada yaparlar. Mesela;

Çocukluğumuzda İstanbul takım taraftarları, rakip Anadolu takımının formasını giyerek onlardanmış gibi gözüküp ağlarına düşürür sonra da döverlerdi.” (Kısa Dalga)

Gündem