Valilik yalanlamıştı: Özhaseki, Müslüm Özdemir'in ailesinin çadırda kaldığını açıkladı
Kahramanmaraş Valiliği, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesinin çadırda kaldıklarına dair haberi yalanlamıştı ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ailenin çadırda kaldığını bildirdi.
Saldırıda evlatlarını kaybeden depremzede aileye 10 adet ısıtıcı verildi
Özhaseki, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda şu bilgileri verdi:
"Kahramanmaraşlı şehidimiz Müslüm Özdemir’in değerli ailesi, bin yılın afetinden sonra kendilerine tahsis edilen konteyneri kendi istekleriyle depo olarak kullanma kararı alarak çadırda ikamet etmeye başlamış."
Acı haber depremzede çadırına düşmüştü... Haluk Levent ve Hasan Can Kaya aileye ev alıyor
Özhaseki ailenin talep etmesi halinde rezerv alanda hazır konut olduğunu ve konutu kendilerine tahsis edebileceklerini söyledi.
Şöyle devam etti: "İsterlerse Bakanlığımızın projesi kapsamında yaşadıkları mahallede yapımı başlayan konutlarımızı 1 ay gibi bir sürede bitirip oradan vereceğiz.
Şehitlerimizin emanetlerine, geride kalanlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Rabbim tüm şehitlerimizi, cennetinde Peygamber Efendimize komşu eylesin."
Valilik DHA'nın 'şehit ailesi çadırda kalıyor' haberini yalanladı: Konteyner verdik
Ne olmuştu?
Kahramanmaraş Valiliği, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesinin konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıklarını söylediği haberi yalanlamıştı.
Depremde evlerinin yıkıldığını anlatan komşular ise ailenin verilen konteyneri ısıtamadığı için çadırda kaldığını anlatmıştı.
DHA ailenin çadır görüntülerine yer vermişti. Komşular video haberde iki katlı evlerinin yıkıldığını anlatmış, "bu arkamızdaki çadır bunların, burada kalıyorlar, çaresizdiler" demişti. Muhabirin "Depremde burada mı kalıyorlardı" sorusuna komşular "bir ambar bile bulamadı eşyasını koymaya, burada yaşıyorlar" cevabı vermişti. (Kısa Dalga)
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.