Van protestolarının simge ismi Muhammed Orhan yaşadıklarını anlattı: Tepkimi gülerek gösterdim

Van protestolarının simge ismi Muhammed Orhan yaşadıklarını anlattı: Tepkimi gülerek gösterdim
Van'daki mazbata protestolarının simgesi haline gelen "Gülen genç" Muhammed Orhan, tahliye edildikten sonra cezaevi çıkışında yaşadıklarını anlattı.

Van’da seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan yerine AKP adayı Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesi sonrasındaki protestolar sırasında gözaltına alınıp tutuklanan Muhammed Orhan tahliye edildikten sonra yaşadıklarını anlattı.

Muhammed Orhan, gözaltına alınışını ve sonrasını şu sözlerle aktardı:

"Dinlenme günümdü, izinliydim. Arkadaşlarım gel iş var dediler. Ben de Cumhuriyet Caddesi’ne çıktım. Ses bombaları falan patladı. Ben de herhalde benimle ilgili bir şey yok, ben işe gidiyorum dedim.

Baktım bir polis ekibi üstüme çullanıp beni yakaladılar. Ben de güldüm, gülerek tepki verdim. Siz ne yapıyorsunuz, ben hiçbir şey yapmamışım dedim. Gülmeye devam ettim. Arabaya götürdüler, darp edilen arkadaşlarımız vardı.

2 gün boyunca Terörle Mücadele’nin nezaretinde kaldım. Zor bir süreçti, yemekler falan sıkıntılı oldu, bayağı aç kaldım. Ondan sonra adliyede savcının karşısına çıktım. Soru sormama bile izin vermeden bizi tutuklamaya sevk ettiler.

Fotoğraf düzenlenerek çekilen bir fotoğraf değildi. Ben mutluyum gündem olduğum için, bazı insanlar beni sevdiği için."

Gündem